• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Typy przepływomierzy/wkładek

• Autor wątku Autor wątku ap2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
koledzy jaka wkładka do AR 156 2.5 V6 24v 98r?? od jakiej innej przepływki bedzie pasować??może mi ktos konkretnie napisać jaką kupić żeby była dobra wkładka do mojej?? na starej mam taki nr F 00C 2G2 044
szukam i szukam na aukcjach i nie wiem który bedzie pasował na 100% :/

Ostatnia edycja:
f00c2g2030 taka Ci jest potrzebna.
Pytaj http://www.autosklep24.pl/
O przepływkę do 2.0 TS
Cena napewno będzie niższa mamy tam znizki 10 %

Najtaniej znajdziesz ten wkład w przepływce od 2.0 TS o numerze 0 280 218 019, koszt nowego Boscha ok. 250zł.

0 280 218 019 oryginalne, nowe w cenie 250 PLN kupie w ilości 10 szt za gotówkę.
To jest cena z kosmosu chyba , ze komuś "spadło z transportu" lub jest to podróba.

Ja kupywałem 0 280 218 019 w oryginalnym pudełku, z hologramem, w zeszłym roku za 300zł. Kompletna przepływka.

0 280 218 019 oryginalne, nowe w cenie 250 PLN kupie w ilości 10 szt za gotówkę.
To jest cena z kosmosu chyba , ze komuś "spadło z transportu" lub jest to podróba.

Jak już cytujesz, to może zobacz sobie Panie kolego Damianie z kiedy był ten post ~ koniec 2009 roku, po tyle wtedy kupowałem te przepływomierze Boscha w InterCarsie. Obecnie ten sam przepływomierz kupię w IC za ~300zł ori Bosch który nie spadł z transportu ...

W zeszłym roku może tak ale obecnie 300 PLN jest abstrakcją. Bosch ostatnio podniósł ceny.
w tej chwili mój zakup z oficjalnej polskiej dystrybucji Boscha jest powyżej 300 PLN dlatego jestem mocno zdziwiony informacjami które czytam na forum.

Na dziś np. detal Intercars - 510 PLN a FOTA - 490 PLN. Są to najbardziej znani dystrybutorzy więc podaję ich ceny jako przykład.

Ostatnia edycja:
W zeszłym roku może tak ale obecnie 300 PLN jest abstrakcją. Bosch ostatnio podniósł ceny.
w tej chwili mój zakup z oficjalnej polskiej dystrybucji Boscha jest powyżej 300 PLN dlatego jestem mocno zdziwiony informacjami które czytam na forum.

Na dziś np. detal Intercars - 510 PLN a FOTA - 490 PLN. Są to najbardziej znani dystrybutorzy więc podaję ich ceny jako przykład.

Zgadza się, detal w IC jak podajesz, nie mniej jednak jak widać mam dobre warunki handlowe i jestem w stanie kupić w cenie jak podałem no ciu wyższej 314zł obecnie, a że zwykły ludek z ulicy zapłaci ile zapłaci to już inny temat. Uważam że nie ma co się spierać publicznie na forum o takie sprawy.

Tu absolutnie nie chodzi o spieranie się - bardziej o zdrowy rozsądek i rzetelną informację.
Masz w IC bardzo dobre warunki – tylko pogratulować. Efekt jest taki, ze w innym wątku który toczy się równocześnie wieszają mnie na suchej gałęzi za wysokie ceny dla klubu.
W tej chwili czytelnicy mają wbite w głowę, ze 019 która pasuje „do wszystkiego" kosztuje 250 PLN co jest bzdurą. Z mojego punktu widzenia bzdurą szkodliwą.

Zdecydowanie zgadzam się z opinią, ze takie tematy nie powinny być na forum omawiane.
Na szczęście IC jest bardzo słabe jeśli chodzi o marki włoskie więc mam nadzieję , ze w bardziej zaawansowanych tematach jesteśmy w stanie nawet Tobie zaproponować atrakcyjną ofertę.
Jeśli czegoś nie znajdziesz w IC to zapraszam :)

Ostatnia edycja:
Na szczęście IC jest bardzo słabe jeśli chodzi o marki włoskie więc mam nadzieję , ze w bardziej zaawansowanych tematach jesteśmy w stanie nawet Tobie zaproponować atrakcyjną ofertę.
Jeśli czegoś nie znajdziesz w IC to zapraszam :)

Od pewnego czasu pewne części od Was na swoje potrzeby kupuję, zapraszać mnie już nie trzeba ;] Zdanie o Was mam bardzo dobre, znacie się na tym co robicie, natychmiastowo realizujecie zamówienia, jeszcze nie raz "wstąpię" na zakupy do Autosklep24.pl ;]

Generalnie jestem daleki od zaczepek na forum i spierania się kto ma taniej, tym bardziej nie lubię z wiadomych powodów podawać cen detal/hurt publicznie, trzeba jasno sobie powiedzieć że ceny części idą cały czas w górę i to mocno, i muszą to ludzie zrozumieć ale jak widać daleko im do tego. Na pewno ta dyskusja nie miała by miejsca gdyby nie padło że biorę chińskie MAFy czy po upadku z TIRa ;]

Co do podanej ceny przepływki przez Ciebie w tym drugim wątku, uważam że jest OK za świeży MAF a nie leżak magazynowy sprzed roku czy półtora, biorąc pod uwagę że w hurcie jak już zdradziliśmy kosztuje obecnie koło 315zł marża jest niska, w końcu prowadzicie firmę aby odnosić zyski, zarobić na siebie i na to aby się rozwijać, poszerzać stany magazynowe nietypowych części, więc nie będziecie pracować charytatywnie i oddawać części po kosztach cąłkowicie, jak dla kogoś 360zł to za dużo, niech szuka dobrego samarytanina który charytatywnie zadzwoni zamówi MAF, potem pojedzie odebrać, i na koniec odda mu w cenie hurtowej dokładając do interesu z własnej kieszeni albo kupuje co rok chińczyka :D

Tym czasem pozdrawiam i uciekam na budowę drogi S17 brać się za energetykę ;]

Ups nie było pytania nie doczytałem treści aukcji. Zależy mi na nówce z odpowiednią wkładką.

Do AR 166 2.5 V6 z silnikiem AR 34201 - BOSCH 0 280 217 531
Do AR 166 2,5 V6 z silnikiem AR 36201 - BOSCH 0 280 218 054

Dane z katalogu BOSCH

Zależy Ci na właściwym przepływomierzu czy najtańszymale oryginalnym Boscha z którego można przełożyć palec ?

To drugie. Bo o to chodzi w tym temacie, prawda? Zdaję sobie sprawę że dedykowane do 3.0 to pewnie z 500 PLN a 3.2 jeszcze lepiej. Niestety numeru jaki siedział w 3.0 nie mam bo była nie oryginalna. O 3.2 pytam przy okazji przyda się pewnie na przyszłość :)

Mi też zależy tylko na wkładce, czy wiecie który przepływomierz oczywiście bosch będzie dobry do podmianki?

Amortyzatory
Powrót