Kod do radia i demontaż radia fabrycznego

• Autor wątku Autor wątku piter34
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piter34

Guest
Hej,
Jeżeli ktoś zgubi kod do swojego radia albo kupi radio bez kodu, to można go odzyskać za pomocą stronki http://www.radio-code.lt/

W przypadku mojego radia wszystko się sprawdziło, kod działa.

Do wyjmowania radia z konsoli nie trzeba używać żadnych kluczy/wyjmaków. Wystarczą 4 wkłady od długopisów. ;)

podlacze sie pod temat
moja radio jest cos mocarnie zamocowane. posiadam 2 druciki, oba wybiete na ksztalt litery U, specjalne do demontazu radia .... i nic
moge sobie nimi dlubac i dlubac i nic to nei daje ;/ radio chce rozkodowac a za cholere nie chce wyjsc z kieszeni

podlacze sie pod temat
moja radio jest cos mocarnie zamocowane. posiadam 2 druciki, oba wybiete na ksztalt litery U, specjalne do demontazu radia .... i nic
moge sobie nimi dlubac i dlubac i nic to nei daje ;/ radio chce rozkodowac a za cholere nie chce wyjsc z kieszeni

Wkładasz te wyjmaki i rozginasz na zewnątrz radia i wtedy ciągniesz do siebie i tyle.

ale po wlozeniu nawet srubokreta radio powinno sie lekko wysunac - u mnie tak sie nie dzieje, u mnie nic sie nie dzieje nawet przy uzyciu w/w wyjmakow.

wlozylem oba wyjmaki w otwory i probowalem ciagnac za wejscie na kasete i nic - moze przymrozone plastiki od niskiej temperatury nei chca wspolpracowac ??
na tych wyjmakach mam zabki - po jednym zabku na koncu drucika. w ktora strone powinny byc skierowane te wglebienie ? do srodka radia czy do zewnatrz, bo robilem juz na kazdy sposob ale wiele by mi ulatwilo gdybym to robil tak jak nalezy.

ok wsio sie udalo - wyjmaki sa zbyt gietkie i prawdpodopodnie maja za mala srednice wiec nie udalo mi sie nimi radia wyciagnac. uzylem 4 gwozdzi i z wielkim trudem udalo sie w koncu wyciagnac radio, po ponownym wlozeniu dalej ciezko bylo je wyciagnac - chyba taki po prostu mam model ...
ale ale - numery z radia spisalem i udalo mi sie je rozkodowac i moge sie cieszyc grajacym radyjkiem w mojej niuni ;]

moj kolejny problem to niedzialajace przyciski SRC oraz >>, << czyli te ktore znajduja sie przy prawej dloni. przyciski MUTE i glosnosci dzialaja jak trzeba. kotski z tylu radia na pewno wpialem mocno wiec tam powinno byc wszytko wporzadku - moze cos nie tak ze sterowaniem w kierownicy ? ma ktos jakies sugestie ??

Ostatnia edycja:
Czy trzeba się na tej stronie rejestrować, a potem logować w celu uzyskania kodu? Przyznam się, że tylko na nią zerknąłem ... :(

Pozdrawiam

Do wyjmowania radia z konsoli nie trzeba używać żadnych kluczy/wyjmaków. Wystarczą 4 wkłady od długopisów.

heh, kurde dziś zmieniłem sobie akumulator i właśnie radio mam zakodowane, kodu oczywiście nie mam, więc próbuje to radio jakoś wyjąć. Kluczy do radia też nie mam, wiec próbuje tą twoją metodą długopisów ale jakoś nie wychodzi, możesz to dokładjniej opisać jak zdemontować to radio?

heh, kurde dziś zmieniłem sobie akumulator i właśnie radio mam zakodowane, kodu oczywiście nie mam, więc próbuje to radio jakoś wyjąć. Kluczy do radia też nie mam, wiec próbuje tą twoją metodą długopisów ale jakoś nie wychodzi, możesz to dokładjniej opisać jak zdemontować to radio?
Po prostu te wkłady to nie do końca dobry pomysł. Wkłady są często za miękkie żeby odchylić zatrzaski. Lepsze są po prostu cztery gwoździe o średnicy zbliżonej do średnicy otworów w radiu. Przy wkładaniu sam poczujesz kiedy blokady się rozchylają. Nic na siłę jak zawsze.

Po prostu te wkłady to nie do końca dobry pomysł. Wkłady są często za miękkie żeby odchylić zatrzaski. Lepsze są po prostu cztery gwoździe o średnicy zbliżonej do średnicy otworów w radiu. Przy wkładaniu sam poczujesz kiedy blokady się rozchylają. Nic na siłę jak zawsze.
Dzięki syfon, dzisiaj miałem chwilę czasu czekając w samochodzie więc pobawiłem się troche gwoździami i w końcu udało mi się radyjko wyciągnąć, kod był na nim przyklejony, więc go wprowaziłem i radio już chula spowrotem.

P.S. Z ciekawości sprawdziłem czy strronka, kórą podał autor wątku generuje dobre kody, wpisałem nr fabryczne swojego radia i rzeczywiście wygenerowało mi taki sam kod jaki był na radiu. Tak więc http://www.radio-code.lt/ można polecić z czystym sumieniem.

Doskonale sprawują się cienkie elektory spawalnicze oklepane ze spoiwa i wygięte w literę U - profesjonalne wyjmaki :D

Witam a co ja mam zrobić mam kod do radia i po wmianie akumulatora mam cztery kreski jak czekam owa godzine na napis code to wyłącza sie radio po 20 min.i klapa kluczyk w stacyjce tez nie pomaga.

no jak masz kreski to wprowadzasz kod i radio sie uruchamia. kod wprowadzasz przyciskami od kanałów radia

Witam, a ja mam do kolegów takie pytanie, u mnie w radyjku nie wyświetlają się do końca literki, no i łapie tylko 3 stacje radiowe, trzeba je od nowa jakoś odkodować? Proszę o pomoc bo nie znam się nic a nic na tych rzeczach...

cześć
wymieniłem aku no i ten sam problem...

Próbowałem wyjąć radio wkładami do długopisu, ale mi się nie udało.

Po włożeniu wkładu w otwór czułem lekki opór, po czym cichutkie "pstryk" i wkład wszedł jeszcze głębiej- ale głupio to brzmi ;)

No i co dalej muszę robić?

edit:
Ew. czy mógłby ktoś wrzucić foto jak wyglądają te zatrzaski po wyjęciu radia i jak wyglądają mocowania w kieszeni radia?

Ostatnia edycja:
niedaleko wkładasz może z 5cm najpierw z jednej strony góra i dół i ciągniesz do przodu by się trochę wysunęło potem druga strona i wychodzi całe. ja mam kaseciaka to paluchy w otwór kasety i ciągnę w CD ciężej tam zmieścić palce :) ale jakoś trzeba ciągnąć. a co do zdjęć to trochę zimno by lecieć do auta i rozbierać

Amortyzatory
Powrót