Średnie ceny 156 po FL

Mieszkooo

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V
Witam, miłośników marki AR

Jako, że w sekcji AR 156 jestem pierwszy raz chciałbym jeszcze raz wszystkich serdecznie powitać.
Na forum jestem już dłuższy czas, ponieważ interesowałem się 147, ale zbiegiem czasu wyszło, że jest ona nieco za mała na moje potrzeby.
Zainteresowany jestem 156 po FL rocznik 2004-2005, silnik 1.9JTD i tu kieruje moje pytanie do osób posiadających ten model, jak na rok 2013 wyglądają ceny tych aut.
Widziałem, że średnio jest ok 16 tys - tu moje pytanie czy 16 tys jest ceną w której można otrzymać teoretycznie bardziej zadbany egzemplarz czy jest to cena raczej za mała?

P.s Jeżeli ktoś posiada model którym sie interesuje niech doda parę słów jak sie sprawuje jego auto.

Z góry dziękuje za odpowiedzi
Mieszkooo

Ja za swój zapłaciłem 15000 tyś 2005r z oryginalnym przebiegiem 135 tys km, środku bardzo zadbana (gorzej wyglądało na zdj na aukcji) wiece cena 16 tys jest ceną dobra na dobry egzemplarz ale możesz trafić na jakiegoś handlarza i się natniesz ja za swoja 156 jeździłem dużo i spędziłem pól roku nad znalezieniem odpowiedniego egzemplarza, nie napalaj się od razu bo ładne bo może się okazać totalnym dziadostwem

Teoretycznie możesz też zapłacić 20 i będzie mina ale nie ma reguły a okazje za 11 można sobie darować

Mam taką alfinę 1,5 roku i jestem zadowolony(przebieg 230000). Silniki dynamiczne i oszczędne

Teoretycznie możesz też zapłacić 20 i będzie mina ale nie ma reguły a okazje za 11 można sobie darować
niby prawda ale żeby kupić egzemplarz godny uwagi trzeba się dużo naszukać, wiem z własnego doświadczenia.

Ja tez juz szukam od dluzszego czasu 156 SW FL i jak narazie nic zadbanego nie moge znalesc,a w moich stronach to juz calkiem lipa.

Wysłane z mojego Nexus 4

Tylko pytanie jak szukacie, jak po ogłoszeniach to i mi po miesiącu poszukiwań łapy opadały, ale zadzwoniłem do znajomego, spytałem czy ktoś nie sprzedaje zadbanej Alfy i za tydzień stała pod domem

Napewno jak masz możliwość będzie Ci lepiej znaleźć na mobile.de lub autoscout24.pl
Szukać aut z Niemiec ceny te same czasem niższe a stan aut o niebo lepszy niż w naszym cudnym kraju...

ile by wyszło opłat za ściągnięcie 156 v6 z raichu w cenie ok. 2 tys. euro, tak na czysto zakładając, że euro wynosi 4.25 x 2000 = 8500 + ile opłat, aby mieć auto gotowe do rejestracji?

Sama akcyza ze 2000 + recykling, urzędy i.t.p 1000

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, troche mi to rozjaśniło sprawę. teraz pozostaje kwestia tego czy kupic w Polsce czy za granicą. Póki co skłaniam się za zakupem w Polsce choć wiem,że to nie będzie łatwe.

Widzę też, że na rynku jest strasznie dużo sportwagon-ów wiecie może co jest tego przyczyną?

Ja pomału myślę nad sprzedażą swojej 156 po FL z listopada '03 o ile znajdę zadbane V6 i sprawy zawodowe się ułożą :)
Co do ceny to różnie, tak jak ludzie piszą, ale musisz się liczyć z tym, że to kilkuletnie autko idealne nie będzie. Ja swoją kupiłem jak miała 130 tys. przejachałem nią 50tys. w sumie bez większej awarii- jedynie EGR, ale wymieniane ma wszystko na bieżąco - olej, filtry- all, małe poprawki lakiernicze też by się zdały ( ryski, drobne otarcia na zderzaku) ale przynajmniej wie się co się ma. Jakbyś chciał jakieś konkretne info to pw :D

Hay a jaki silnik z benzynowych do 156 po fl polecicie ? dodam ze będzie zakładany gaz

Amortyzatory
Powrót