Kontrolka spalonej żarówki

rooney

Nowy
Auto
156, 1.8 TS
Witam, samoczynnie zaświeciła mi się kontrolka spalonej żarówki, dodam iż mam ledy z can bus w postojówkach i oświetleniu tablicy. Na początku nie było w ogóle blędu. Moje pytanie jest takie czy mógł się uszkodzić rezystor i z tego powodu bład ? Czy jakiś problem z masą, ponieważ jak np. zamykam szybę to kontrolka gaśnie by po chwili znów się zapalić, tak samo jest gdy włączę podgrzewanie tylnej szyby.

czy mógł się uszkodzić rezystor i z tego powodu bład ?
Załóż z powrotem żarówki i się przekonasz.
A tak na marginesie co wy macie z tymi LED-ami.
Dobrej jakości konkretnej firmy drogie jak cholera a ten tani szajs tylko kłopoty robi.

jako elektronik jestem przeciwny wstawianiu na siłę ledów. Jest to nieopłacalne i można dostać mandat. Skoro lampa ma mieć żarówki, to niech ma.

też kiedyś tam zamontowałem ledy
ostatnio przyjrzałem się im bo też mam błąd i całe są zaśniedziałe i zardzewiałe
dziadostwo, bo elektronika powinna być chociaż klejem zalana a tu wszystko na wierzchu

ja stosuje ledy ponieważ świecą jaśniej i dają bielsze światło, lepiej widać tablicę rejestracyjną ( więc żaden pan władza się nie przyczepi ) mam też w oświetleniu kabiny- świecą na biało a nie na żółto w porównaniu do zwykłych żarówek.
A to że się kupuje gówna za 10-15zł szt i myśli że muszą być dobrej jakości to wina użytkowników. Ja na swoich jeżdżę ponad rok jak jestem w UK i żadna się nie spaliła

ja stosuje ledy ponieważ świecą jaśniej i dają bielsze światło, lepiej widać tablicę rejestracyjną ( więc żaden pan władza się nie przyczepi ) mam też w oświetleniu kabiny- świecą na biało a nie na żółto w porównaniu do zwykłych żarówek.
A to że się kupuje gówna za 10-15zł szt i myśli że muszą być dobrej jakości to wina użytkowników. Ja na swoich jeżdżę ponad rok jak jestem w UK i żadna się nie spaliła
co do wnętrza jestem nawet za. Ale jak widzę listwy led jako światła mijania ;/ albo np. niebieskie ledy jako pozycyjne.. raz nawet migające ktoś sobie wstawił, ehh..

Amortyzatory
Powrót