Oprogramowanie + Kabel

harald

Nowy
Auto
chwilowo brak AR:(
Witam!;)

Jak wiecie od niedawna jestem posiadaczem Alfiszcza;) a już wiele się dowiedziałem, poznałem działanie forum i dziękuję wszystkim, którzy pomagają mi stawiać 1 kroki w dochodzeniu co jest nie tak z samochodem;)

postanowiłem (bo przyznam się - zakochałem się w Alfie - do tej pory tylko mercedes) zorganizować sobie sprzęt do ew. diagnostyki komputerowej;)
dlatego też potrzebuję zakupić oprogramowanie (lub ściągnąć;) ) oraz kupić kabel, jednak nie wiem co gdzie i jak;) i zgłaszam się po raz 3 o pomoc z Waszej strony;)

z góry dziękuję za wszystkie udzielone odpowiedzi;)

pozdrawiam
Harald

a pełną wersję podobno podesłał ci jakiś pirat ...

wrzuciłem butelkę z listem błagalnym do rzeki - może dopłynie do morza i ten pirat ją przechwyci

Viaken widzę na alegro podpiernicza swój towar na korzyść lepszego ale droższego:)
ale w zamian oferuje diodę sygnalizująca połączenie (jakby w programie tego nie było widać)
Ciekawe kto pierwszy przerobi ten nowy (bo jest dedykowany pod VW) pod alfę ktoś od nas czy viaken??
Porównanie Profesionalne-Amatorskie, ilu z całego forum przewyższa nieudanych mechaników z interfejsami za 10 kola co nie umią sie z alfą połączyć:d
Porównanie Viaken vs reszta mój pierwszy interfejs to nie viaken przerobilem go i pochodzil 2 lata gdzieś (przewód gdzieś się zagiął nadmiernie, dobra rada nie porzyczaj:/) drugi kupiłem już od viakena ponieważ wychodzi najtaniej przy zakupie paru sztuk.
Jedynie co mnie ciekawi to współpraca nowego interfesu z systemami wyżej jak XP ja niestety chyba skazany jestem na ten system:)

Z opisu kabelka

Oprogramowanie:
Współpracuje z programami VAG-COM do wersji 409-1, VCDS Lite, VWTool, Polski VAG, GMTool, AlfaDiag, FiatEcuScan.

Wygląda na to, że powinien zdiagnozować Alfę. Co prawda ja się na tym niestety nie znam ale chyba będę musiał się poznać, tym bardziej ze coś tam w ksenonach można tym kabelkiem poustawiać a te światła mnie wykańczają nerwowo.

Mógłby mi ktoś na priv podesłać pełną wersję oprogramowania do diagnostyki z tym kabelkiem viakena? Dzięki wielkie.

jeden mi pisoł , że ci już posłoł coś tam jakieś demo abo coś

Kuźwa port ustawiałem, z absem i poduszkami moge sie połączyc, a z ECU nie. FES to wersja 2.6. Może bocian kopniesz te butelkę z listem w moją stronę jeszcze? :D

hej mam ecu i kabel Viakena ale zgubiłam płytkę, dałoby rade przesłać na mail jej zawartość?????? Plis chłopaki bo mam pilną potrzebę spiąć się z kompem :) madtoc@wp.pl

dzięki (nie jestem aż tak biegła w temacie od pewnego czasu - "TEMACIE SZUKAJ NA FORUM" - cholerny brak czasu) wyszło mi PO220 Przepustnica/czujnik położenia pedału/przełącznik B - usterka

pali się zasrana marchewka po dodaniu gazu i już nie gaśnie ponadto brak mocy!
na forum piszecie że wymiana samego czujnika nie zawsze pomaga (jego koszt to 800 zł :( zamiennik 215) jakieś sugestie? Bociek 94 dni na forum? może obiło Ci się gdzieś między jednym a drugim okiem coś w tym temacie? jakiś link dla koleżanki :)))))

Kuźwa mać próbowałem połączyć się FESem, MESem z ECU i za każdym razem wyskakuje mi by sprawdzić kabel lub ustawienia portów.

Z ABSem moge sie połączyć nie ma żadnego problemu.

Ostatnio połączyłem się z ECU i skasowałem błędy. Odpaliłem samochód, pochodził trochę i już nie można było połączyć się z ECU. Ma ktoś pomysł dlaczego nie mogę się połączyć z ECU?

Amortyzatory
Powrót