wahacze master sport

• Autor wątku Autor wątku Wuziu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Wuziu

Nowy
Auto
Alfa Crosswagon
Witam jestem w trakcie wymiany wachaczy górnych i spotkałem cos takiego jak wahacze master sport
Czy ktoś coś może powiedziec testował ktoś?
Niby pisze że gwarancja na 2lata lub 80 tys km...

W sondzie na temat wahaczy kolega Bieniak pisze że własnie testuje je u siebie.

Panowie ja mam obecnie w ofercie zestaw wahaczy Master sporta cały komplet 2 łączniki 4wahacze i 2 końcówki z pisemną gwarancją na 80tys.osobiście teraz testuje u siebie i jak narazie po 5tys i rozebraniu zawieszenia sworznie są sztywne jak nowe

Tam nie chciałem pytać już ponieważ autor wątku sobie tego nie życzy więc zakładam nowy post.
Cena jak najbardziej przyzwoita :P w aso chcieli 450 za sztuke :D

Więc jak by ktoś miał jakie kolwiek informacje to prosze po podzielenie sie :)

tutaj link do aukcji
http://allegro.pl/2x-wahacz-prawy-lewy-alfa-147-156-master-sport-i3661296938.html

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Za 450zl masz komplet TRW czyli oryginal, osobiscie po moich doswiadczeniach wolalbym dolozyc niz kupic zamiennik.

Osobiście to na oryginałach robiłem tyle samo co na zamiennikach :P wiec może ktoś cos wie o tym wynalazku

Z tego co widzę to komplet wahaczy na przód 2 górne 2 dolne 2 łączniki 2 końcówki drążków za 625zł... Jest to śmiesznie niska cena, patrząc na to, że za jeden dolny wahacz TRW trzeba dać 340zł :)

Cena interesująca, jakość nie znana, choć czytając opinie na forum Passata, to chęć do zakupu tych wahaczy od razu zanika. Więc podpinam się pod pytanie kolegi.

Ostatnia edycja:
no 2 miesiąc jeżdzą mają już 4,3tys km zrobione:) ogólnie nie oszczędzam zawieszenia dopiero zmieniłem koła na zimę a tak to 215/45/17 i twarde sprężyny:)zero skrzypów zero zgrzytów jedyne co zauważyłem to jakoś inaczej jest wykonana tuleja w górnym wahaczu. Ogólnie u siebie w pracy mam same pozytywne doświadczenia z elementami zawieszenia MS. spisują się dość dobrze:)+ dla klubowiczów mogę załatwić dużo lepszą cenę. napewno ładnych parę zł poniżej 600zł za komplet

no 2 miesiąc jeżdzą mają już 4,3tys km zrobione:) ogólnie nie oszczędzam zawieszenia dopiero zmieniłem koła na zimę a tak to 215/45/17 i twarde sprężyny:)zero skrzypów zero zgrzytów jedyne co zauważyłem to jakoś inaczej jest wykonana tuleja w górnym wahaczu. Ogólnie u siebie w pracy mam same pozytywne doświadczenia z elementami zawieszenia MS. spisują się dość dobrze:)+ dla klubowiczów mogę załatwić dużo lepszą cenę. napewno ładnych parę zł poniżej 600zł za komplet

Czyli sprzedajecie te produkty MS...?

kolega ma sklep. i może mi poprostu w bdb cenie zrobić bo po prostu przy zakupie kilku kompletów ma lepszą cene.

kolega ma sklep. i może mi poprostu w bdb cenie zrobić bo po prostu przy zakupie kilku kompletów ma lepszą cene.

Ja wiem natomiast ile było reklamacji odnośnie wypadających sworzni w wahaczach tej firmy (w modelach do passatów B5 i audi A4) między innymi od pracowników tejże firmy, która ma swoją siedzibę w moim mieście. Chyba bym się bał je założyć jako element utrzymujący koła sterujące...

powiem szczerze ze nigdy nic nie mówił o takiej reklamacji.jestem u niego dość często, wysyła mnóstwo elementów tej firmy i wszyscy są z tego bardziej zadowoleni niż z delphi a o krafcie itp to już nawet nie mowie. a co do reklamacji . on sprzedaje też akumulatory i fakt najczęściej sypie sie bosch tylko na 100 sprzedanych 75 to bosch 20 varta 5 centra to i wiadomo że najwięcej reklamacji będzie na boscha.

Tak samo myslalem jak kupilem zestaw "QUPY" za 550zl i po 3 miesiacach zalowalem...
Bamboszek a ja z kolei z "Qpą" mam z goła inne doświadczenia - drugi rok na wachaczach Nqap + sztywne zawieszenie MTS,a i koła 18" z oponami 215/40/18 i po scieżce wykazało zero luzu . Diagnosta stwierdził ,że zawieszka w idealnym stanie . Więc z firmami no name jest jak z TRW i innymi "oryginałąmi" -jakość zależy od tego z której chińskiej fabryki wyszły:)

Dopisz przebieg tak juz dla zasady :-)

Bo np po 100km to i u mnie w bylej 156 pewnie bylo ok
Jednak po kilku tys km byl koniec tego zawieszenia

No ale roznie bywa jak widac

Bamboszek a ja z kolei z "Qpą" mam z goła inne doświadczenia - drugi rok na wachaczach Nqap + sztywne zawieszenie MTS,a i koła 18" z oponami 215/40/18 i po scieżce wykazało zero luzu . Diagnosta stwierdził ,że zawieszka w idealnym stanie . Więc z firmami no name jest jak z TRW i innymi "oryginałąmi" -jakość zależy od tego z której chińskiej fabryki wyszły:)

Bo diagności to sprawdzanie zawiechy w Alfach nie potrafią często robić, u mnie taki QAP górny padł po 2 tygodniach, po 3 miesiącach wszystko już było do niczego (skrzypiało itp) ale na diagnozie niby ZAWIESZENIE SUPER, a mechanik na podnośniku i z łomem sam sprawdził i stwierdzić, że UJNIA. Po rozebraniu wypadła tuleja z dolnego wahacza... :D tak więc G.I.C.I.O.R :D

Ma obecnie przelatane w 90% cykl miejski 22tkm ( może nie jest to wyczyn ale wiem w jakim stanie mam zawieszenie więc daleka droga przed nim ) , a na przeglądzie akurat sam wchodziłem pod auto . Górne wachacze to sam sprawdzałem więc wiem co widze:) . Ja nikomu nie polecam na siłe tych zamienników bo każdy kupi to co chce . Tylko jak czytam forum to albo masa ludzi kupuje oryginały z magazynów popowodziowych albo sami "wykfalifikowani " mechanicy zakładają te wachacze na podniesionym aucie ,że po 5-10tkm się rozpadają . Na przyszły sezon letni oczywiście znowu robie scieżkę i opisze stan amorów ( MTS ) i wachaczy na swoim profilu więc zobaczymy jak wyjdzie po 3 latach użytkowania ( a w tym roku auto sporo pojezdzi to troche kilometrów dojdzie :) )

Powiem tak najlepiej oryginał, albo dobry zamiennik. jak widzę dołożyć musisz 100, ale uwierz mi warto. Na zawieszeniu nie warto oszczędzać. to twoje bezpieczeństwo.

Zawieszenie

Montowałem całkiem niedawno zawieszenie Master Sport. Sam jestem ciekaw jak długo mi posłuży. Gwarancji mi dali na 5 lat i 80 tyś kilometrów. Raczej dużo nie jeżdżę, więc te 80 tyś to mi na pewno tak szybko nie zejdzie. Zamawiałem przez portal master-sport.de. Oryginalny MS z dokładny opisem i specyfikacją, także można sobie bez błędu dobrać komplet wahaczy pod konkretny numer seryjny samochodu.

Montowałem całkiem niedawno zawieszenie Master Sport. Sam jestem ciekaw jak długo mi posłuży. Gwarancji mi dali na 5 lat i 80 tyś kilometrów. Raczej dużo nie jeżdżę, więc te 80 tyś to mi na pewno tak szybko nie zejdzie. Zamawiałem przez portal master-sport.de. Oryginalny MS z dokładny opisem i specyfikacją, także można sobie bez błędu dobrać komplet wahaczy pod konkretny numer seryjny samochodu.

ciekawe, jak zweryfikują ile zrobiłeś km...

I w gwarancji ms jest zapis ze montaz w warsztacie, sam je kupilem i montowalem u siebie wygladaja dosc solidnie zobaczymy ile polata na naszych drogach

Amortyzatory
Powrót