sonda lambda a wypadanie zapłonów

Auto
AR 159 TI. Bianco
Mam pytanie do znawców silników czy uszkodzona sonda 1 za katem może mieć wpływ na wypadanie zapłonów?? Komputer pokazuje błąd sondy ale jak auto złapie troszkę temp. to jeździ całkiem normalnie, ale ostatnio pojawiły sie błędy wypadania zapłonów i to na wszystkich cylindrach,ale silnik pracuje normalnie chodzi równo ,ma moc..... w czy może być problem???

Silnik 2.5 v 6 192 KM.

Mam pytanie do znawców silników czy uszkodzona sonda 1 za katem może mieć wpływ na wypadanie zapłonów?? Komputer pokazuje błąd sondy ale jak auto złapie troszkę temp. to jeździ całkiem normalnie, ale ostatnio pojawiły sie błędy wypadania zapłonów i to na wszystkich cylindrach,ale silnik pracuje normalnie chodzi równo ,ma moc..... w czy może być problem???

Silnik 2.5 v 6 192 KM.
u mnie też mam taką sytuacje
attachment.php

może mieć jedno z drugim coś wspólnego?

Załączniki

• Przechwytywanie.jpg
    Przechwytywanie.jpg
    67.9 KB · Wyświetleń: 1,755
Sonda nie ma nic wspólnego z wypadaniem zapłonów już wyżej było napisane... Skoro masz nowszy sterownik który pokazuje który wypada, to podmień cewkę z innego cylindra i skasuj błędy. Jak trochę pojeździsz to zobaczysz czy wywala ten sam czy już inny gar.

Dziwna sprawa wymieniłem cefke na drugim cylindrze i przez jakis tydzien wszystko bylo ok teraz znow problem ale tym razem na pierwszym cylindrze wymiana cewki nic nie pomogla podczas pracy silnika gdy odpinam wtyczke od pierwszej cewki nic sie nie zmienia w pracy silnika na pozostalych silnik wyraznie zaczyna gorzej chodzic sprawdzilem halla i ma ok 950 ohm wiec wyglada na sprawny, ma ktos jakies pomsly co moze byc?

wymieniłem całą wiazke kabli, nic sie nie zmieniło, komputer pokazuje komunikat WYPADANIE ZAPŁONÓW ,BŁĄD OGÓLNY oraz WYPADANIE ZAPŁONÓW PIERWSZY CYLINDER.

tak tylko na drugim

nie wiem czy dobrze myślę czujnik położenia wałka rozrządu (halla) to ta brązowa wtyczka a gdzie jest ten drugi?
oczywiście chodzi o 2.0 ts

czyli konieczne jest zakładanie kolejnego tematu o wypadaniu zapłonów, a po prostu wybrałem ten bo jest najświeższy i przecież widać w opisie ze nie mam v6, mimo co dzięki.

czyli konieczne jest zakładanie kolejnego tematu o wypadaniu zapłonów, a po prostu wybrałem ten bo jest najświeższy i przecież widać w opisie ze nie mam v6, mimo co dzięki.

Nikt tu nie jest jasnowidzem czym jeździsz a o co pytasz. Są tacy co mają wpisanego VW a pytają o Alfę więc nie wszystko jest jasne. Mogłeś odrazu napisać o jaki motor chodzi bo ja się cały czas kierowałem v6 np.

Nikt tu nie jest jasnowidzem czym jeździsz a o co pytasz. Są tacy co mają wpisanego VW a pytają o Alfę więc nie wszystko jest jasne. Mogłeś odrazu napisać o jaki motor chodzi bo ja się cały czas kierowałem v6 np.
podał bym rodzaj silnika gdybym pytał o inny niż mam w profilu.

Amortyzatory
Powrót