Tarcze TRW

janosik

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156
Witam. Potrzebuję nowych tarcz hamulcowych do swojej Alfy i postanowilem że znajdę coś ciekawego w necie. Poszukałem, poczytałem i znalazłem taką ofertę http://www.nowe-hamulce.pl/tarcza,h...,q4,150km/p,2,4635,18205,100032,0,161,df1739/ i tutaj pytanie do Was. Co o tym sądzicie? Cena niby całkiem całkiem, tylko nie wiem jak z jakością bo nie znam tego producenta a słyszałem że wykonuje solidne części.

TRW to podobno najsolidniejsze części do Alfy.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

TRW robi dobre części.

Aczkolwiek ja u siebie mam hamulce BREMBO tarcze wentylowane i nacinane z przodu, z tyłu pełne, klocki przód i tył też brembo i dają radę, za przyzwoite pieniądze.

Też będę powoli myślał o tarczach do mojej alfy, ale osobiście nie mam nic do części TRW ale od tych z linku wolałbym coś bardziej wentylowanego. Producent OK ale może coś z wyższej półki.

janosik podana przez ciebie tarcza jest na oś tylną cena za sztukę, dlatego cena niska. TRW robi dobre części.

Ja na początku roku do swojej 147 wsadziłem pełen komplet Trw przód tył klocki i płyn i jak narazie jestem zadowolony

Ja mam z tyłu TRW i polecam ;)

Ja też mam z tyłu klocki i tarcze TRW hamują dobrze i nie pylą tak jak niektóre potrafią

Jak koledzy wyżej, wszelkie części TRW jak najbardziej TAK. Jestem zwolennikiem tej marki i już się nauczyłem, że nie ma co oszczędzać na tanich "częściach" typu klocki za 40zł czy wahacze Fast srast. Bierz TRW ! Teraz kwestia wentylowane czy nie.

Atutem tarcz TRW jest jeszcze ta czarna powłoka, zabezpieczenie antykorozyjne. Ogólnie sprawdzona jakość - nikt nie mówi, że są "naj, och i ach". Sprawdzona jakość - to wystarczy.

Atutem tarcz TRW jest jeszcze ta czarna powłoka, zabezpieczenie antykorozyjne. Ogólnie sprawdzona jakość - nikt nie mówi, że są "naj, och i ach". Sprawdzona jakość - to wystarczy.
dokładnie, kolega ma rację. Najciekawsze jest to, że mam tarczy i klocki TRW przód i tył. I z przodu mam czarną strukturę a na tyle nie mam. Czy na odwrót... A nie na obu kompletach. Nie wiem od czego to zależy, ale fakt taki, że ta powłoka fajnie zabezpiecza tarcze przed rdzewieniem i przyleganiem syfu.

I z przodu mam czarną strukturę a na tyle nie mam. Czy na odwrót... A nie na obu kompletach. Nie wiem od czego to zależy, ale fakt taki, że ta powłoka fajnie zabezpiecza tarcze przed rdzewieniem i przyleganiem syfu.

Ja na tylnych nie mam powłoki antykorozyjnej a szkoda bo teraz po zimie na pewno będą rude.

TRW to najlepszy stosunek jakość/cena. Są lepsi producenci układów hamulcowych - ATE, Textar, Zimmerman, Ferodo, EBC, ale jesli spojrzeć na cenę - najlepiej zakładać TRW w większości przypadków. TRW bardzo rzadko trafiają na reklamacje. Godne polecenia są też ich części zawieszenia.

Ja na tylnych nie mam powłoki antykorozyjnej a szkoda bo teraz po zimie na pewno będą rude
Jeżeli ktoś bardzo chciałby tarcze z powłoką antykorozyjną to polecam Zimmermanna - jeżeli końcówka nr katalogowego kończy się na .20 lub .52 wtedy na 100% tarcze mają powłokę antykorozyjną CoatZ

Amortyzatory
Powrót