Pomocy obroty w mojej 2,5 v6

Auto
Bella 156 2.5 v6 (LPG) od 23.11.13
Witam ponownie kolejne kłopoty z moją bellą z motorkiem 2,5 v6 od kiedy temperatura na dworze spadła poniżej 5 stopni moja alfa nie trzyma wogule obrotów:mad: po wciśnięciu sprzęgła w czasie jazdy gaśnie co z tym zrobić ?? dodam że czyściłem już przepustnice:/:suicide2:

Czyszczenie przepustnicy nie zawsze pomaga. Jeżeli gaśnie w takiej sytuacji jak opisujesz w pierwszej kolejności sprawdz bardzo dokładnie szczelność dolotu, szczególnie harmonijka przed dolotem lubi pękać. Jak to nie to to przepływomierz do sprawdzenia i pasowało by podpiąć Bellę pod kompa.

Przede wszystkim podpiąć pod kompa. To nie Polonez , że trzeba palcem dotknąć żeby znaleźć usterkę. Od tego jest złącze diagnostyczne żeby zeń korzystać.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Miałem napisać to co barsliw :D Ja jeszcze u siebie nie miałem usterki której nie wykryłbym pod kompem.

To jesli masz ME 2.1 to wykryj kompem ktroa cewka ma wypadajace zaplony... ;] sory za OT. Czesto za gasniecie przy dojazdach na skrzyzowaniu odpowiada przeplywka. Ja wymienialem razem z sonda i ustalo.

Ale większość rzeczy prawdopodobnie wykryjesz. Jeśli nie, to zostaną cewki. Tak czy inaczej warto w pierwszej kolejności podłączyć niż wróżyć ;)

mam teraz większy problem bo strzeliła mi w dolot (kupiłem ze zezwykłym lpg alfe wielki błąd/) przekładam na sekwencje :) odkąd rozwaliło obudowe filtra powietrza to obroty trzyma świetnie ale bez filtra nie bd jeździł:( na pb było to \samo :( zobaczymy jak bd na stag 300-6 wtryskach hannah :)

- - - Updated - - -

a przy okazji pytanko czy jak mam reduktor do 140 kw a alfa ma 141 to powinienem go wymienić czy bd dawał rade przy sekwencji ??

Zajrzyj do działu lpg - znajdziesz odpowiedzi na swoje putanie

Amortyzatory
Powrót