Program diagnostyczny na androida

Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 140 KM 2003r.
Witam,
potrzebuje program diagnostyczny na androida, jeżeli takowy pod Alfę istnieje...
Sprawdzałem Torque i nie czyta nic

Pozdrawiam

Torque i ELM 327 bluetooth działa bardzo dobrze w AR sprawdzone na 147.156 i 166

Ja mam torque ale działają znikome opcje. Może to kwestia urządzenia bo mam na bluetooth elm 327 za 50zł.

Torque zawsze u mnie pokazuje bzdury typu tempera silnika 251 C lub obroty na postoju w okolicach 2000 :)

Tylko jeżeli tak jak kolega @sdero napisał, że nie do końca można wierzyć tym wskazaniom do do czego to używać?

Tylko jeżeli tak jak kolega @sdero napisał, że nie do końca można wierzyć tym wskazaniom do do czego to używać?

To taka zabawka.
Do Fiata, Alfy jest AlfaOBD.

- - - Updated - - -

@sdero to coś nie halo u ciebie. u mnie wskazania są poprawne

Pewno mam trzy interfejsy BT uszkodzone i dwie własne alfy uwalone ;)
Jak podłączam się za pomocą AlfaOBD lub multiecuscan to to się automagicznie naprawia ;)

na sqadracorse kupiliśmy w zakupie grupowym prosto z Chin elm327 bluetooth za ok 25 zł i nikt się nie skarżył ze mu dane przełamuje Torque.. Błędy zczytuje, wskazania są ok.
Ale faktycznie alfaobd jest bardziej profesjonalnym programem.

Ostatnia edycja:
Wystarczający do podstawowej diagnostyki. Sam używam.

Osobiście używam Torque i jestem przeciętnie zadowolony.
Może to kwestia interfejsu, który mi nie podchodzi.

CarScanner jest dość przyzwoity.

Do pomiarów używam Car Performance. Bardzo ładnie pomierzyłem sobie auto przed i po chipie.

Widzę, że trzeba będzie się zastanwoić nad AlfaOBD.

Przerabiał ktoś ZESTAW DIAGNOSTYCZNY ICAR 2 BLUETOOTH + POLSKI PROGRAM SDPROG - OD OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA?

SD prog to program bardziej do odczytu błędu. Po odczytaniu kodu błędu jest opis co może być przyczyną usterki, a nie tylko suchy komunikat. Generalnie spoko do szybkiego odczytu i skasowania błędów. Jak chce pogrzebać to już wyciągam ELM-a i MES.

Koledzy ja mam interfejs Carista, jaki program polecacie? Jest może coś na wzór btool?

Na androidzie używam w płatnej wersji Car Scannera, do podstawowego sczytania błędów i skasowania wystarczy. Jest również darmowa wersja, do podstawowych rzeczy jak najbardziej wystarczy

Amortyzatory
Powrót