Witam!
To mój pierwszy post na tym forum - na początku więc pozdrawiam wszystkich forumowiczów serdecznie - i proszę o wyrozumiałość.
W listopadzie kupiłem AR 156 - 2.0 TS '99. Bardzo polubiłem ten samochód. Od początku jednak objawiło się kilka problemów. Czytałem co nieco o nich na naszym forum. Jednak nie do końca znalazłem wszystkie odpowiedzi. Będę wdzięczny za uwagi i podpowiedzi.
Problem 1: praca silnika. W zasadzie jest ok (choć przez - jak mi się wydaje - pękniętą rurę wydechową strasznie hałasuje - głównie podczas przyspieszania). Problemem jest to, że od czasu do czasu (ok. 20% czasu jazdy) silnik pracuje nierówno - podczas ruszania/przyspieszania, jazdy pod górę - dławi się jakby był problem z dopływem paliwa - ew. może to problem ze świecami - można wykluczyć inne powody?
Problem 2: Auto lekko pływa - mam wrażenie jakby uciekało mi nieznacznie spod tyłka w lewą stronę - tyłem - ale tylko na nierównościach drogi (na trasie dom - praca jest ich niestety sporo). Mam wrażenie że głównie podczas skrętu w prawo. i nie wiem - zawieszenie? koło? a może coś innego?
Problem 3: podczas gwałtownego startu przednie koła kręcą się w miejscu (co może być zrozumiałe), ale dodatkowo przód podskakuje - takimi krótkimi cyklicznymi zrywami. Nie jestem pewien czy to jest ok... Opony są w dobrym stanie, tak przy okazji.
Problem 4: Rzęzi przy starcie (zanim się nie rozgrzeje - do 5 minut od początku jazdy) taki dźwięk jakby jakieś małe silniczki - brak płynu wspomagania kierownicy?
Dziękuję z góry za wszelkie rady!