[156 lift] Opuszczony reflektor

tantal

Nowy
Auto
156 SW JTDm 2004
Witam. W mojej alfie prawy reflektor jest dziwnie zamontowany (foto w załączniku). Można wsunąć palca między reflektor a blachę. Z drugiej strony jest ok. Problem jest w tym że za nisko świeci. Kręciłem tym pokrętłem do regulacji, jednak niewiele to pomogło. Pewnie to kwestia złego montażu. Czy da się go jakoś podnieść bez zdejmowania zderzaka?

Załączniki

• 2_DSC02043.jpg
    2_DSC02043.jpg
    81 KB · Wyświetleń: 137
Hmm auto bite nie było ? :)

Wysłane przez Tapatalk

Generalnie nie. Reflektory oba oryginalne, miernik lakieru na żadnym elemencie karoserii nic nie wykazał.
Podejrzewam że może ktoś wyjął żeby wymienić żarówkę? Nie wiem czemu jest tak zamontowany.

wyjmować cały reflektor żeby żarówke wymienić ? wykręć go i sprawdż czy aby napewno tam jest wszystko OK .

Nie da się sprawnej nie uszkodzonej lampy tak wsadzić. Albo lampa dwie śruby jeden zatrzask albo pas przedni coś ma nie tak jak być powinno. Regulacji całości brak zwłaszcza na głębokość.

Czyli jednak czeka mnie wizyta w serwisie. Dzięki za odp.

A ta lampa Ci nie "lata" ?

Wysłane przez Tapatalk

Pewnie wyleciały odbłyśniki z zaczepów. Najwygodniej będzie Ci wyciągnąć lampę i sprawdzić to.

Chyba nie o to chodzi bo pisze ze ma szpare miedzy reflektorem a karoseria

Wysłane przez Tapatalk

jedni mają szparę pomiędzy karoserią(maska błotnik),inni pomiędzy lampą a zderzakiem.Lampę możesz zamocować ciut wyżej,ale licz się z tym,że będziesz miał szparę po lampą.Jak masz chociaż trochę wyrobiony zmysł "techniczny" to mechanika sobie daruj i zrób to sam.Całego zderzaka demontować nie trzeba.

Faktycznie, w tym reflektorze, który dobrze świeci (lewy) szpara jest między zderzakiem, a lampą.
W tym o którym pisałem (prawy), między blachą, a reflektorem.

Trochę pomogła regulacja pokrętłem w reflektorze, ale on działał do pewnego momentu. Potem mam wrażenie że nic już się nie podnosił, a nie chciałbym czegoś tam na siłę przekręcić.

Masz podkładkę gumową pod górną śrubą mocującą? Bo powinny być a jak niema to jest szpara nad lampą.

Wymiziane S3 mini!

Amortyzatory
Powrót