Wymiana linek ręcznego

MyPPx

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150KM
Witam serdecznie, stało się tak iż muszę w szybkim czasie wymienić linki, czytałem już jak i co więc myślę, że podołam. Lecz mam pytanie, linki się wpuszcza w te ala peszle (osłony), czy są w komplecie ? jaka długość będzie linek do 156 1.8 ts przed lift sedan ? I jakiej firmy niezbyt drogiej polecacie ?

Dzieki serdeczne za zainteresowanie

Linki kupujesz kompletne. Polecam ci TRW. Z tego co kojarzę to występuje jeden rodzaj linek do wszystkich wersji. Podział jest tylko na prawą i lewą. Wymiana jest bezproblemowa.

Linki kupujesz kompletne. Polecam ci TRW. Z tego co kojarzę to występuje jeden rodzaj linek do wszystkich wersji. Podział jest tylko na prawą i lewą. Wymiana jest bezproblemowa.

Prawie nic dodać nic ująć :P Ja kupiłem jakieś za około 110,00 PLN i już trzeci rok jak działa bez problemów :P

ceny od 50 za chińszczyznę do 90 zł/sztuka (lewa/prawa) zależy od sklepu + 10-20 za linkę środkową. Za 150 będziesz miał cały nowy ręczny. Ja kupiłem taki zestaw już jakiś czas temu i jest ok. BTW czy kupowanie linki hamulcowej jakiejś super znanej firmy wydłuża jej żywotność? Chyba przy czymś takim jak linka wiele nie da schrzanić...

Różnica może być w jakości pancerza, co przekłada się na dłuższą wytrzymałość na pękanie, które wiadomo czym skutkuje w zimie - trochę wilgoci i kuku :) Zdarza się też, że końcówki bywają gorzej zaciśnięte i linka "zepsuje" się zaraz po montażu... Za 90zł śmiało można dostać linki prawą i lewą Made in Italy :)

Ja rok temu wymieniałem na Linexy i jak na razie działają bezproblemowo. Nawet zimą nie było z nimi problemów.

Kupiłem kiedyś badziew i latem działały, ale już pierwszą zimą się blokowały ... pancerz popękał, woda w lince, temp. ujemna i problem. Ostatnio założyłem TRW ... dużo solidniej wyglądają, jedną zimę narazie przejeździły i wyglądają jak nowe. Proponuję nie oszczędzać na tym elemencie.

Ja też mam Linex zamontowane jesienią. Dobrze posmarowane i śmigają b.dobrze.

Ja ostatnio zakladalem Linexy i zobaczymy co to bedzie :-) TRW wytrzymaly z 3 lata

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót