Witam ;p
Mój problem pojawił się gdy zacząłem czuć zapach spalenizny ;p jezdzilem moze tak z tydzien nie udalo mi sie zdiagnozowac skad on sie ulatnia ...
Az pewnego dnia jadac zauwazylem ze spod szyn i dzwigni od bagaznika \ wydobywa sie dym ...
Więc zacząłem rozbierać auto ...
Co tam zobaczyłem co kryje się pod tapicerką to masakra , wszystkie te otuliny i gumy zgnily nasiąknięte na kablach pleśn , aż zaczęła się taka wtyczka jarać i to od niej wydobywal sie dym i smród ...
Moje pytania :
Co to za wtyczka ... wydlubalem z niej to zielona zaślepkę
Jak moglo dostac sie tam tyle wody ???? Zawilgocenie jest tylko po stronie kierowcy nigdzie indziej ...
Gdy leje wode odplywem z podszybia normalnie splywa w dół takze chyba nie sa zapchane ....
Rozebralem cala podlogę i okazało się że ta warstwa materialu przed pedalami obejmujaca chyba cala deske jest wilgotna ... leci chyba srodkiem , u pasazera tez cos odkrylem , ten material w lepszym stanie bo od kierowcy to calkowita zgnilizna jak widac na zdjeciach , ten zas caly popekany z wierzchu . Pod spodem widoczny bialy nalot jakby plesn czy to czasem kiedys nie bylo juz zalane ? podloga sie niczym nie rozni od tej od kierowcy...
Ujscie jest srodkiem tam gdzie galka skrzyni biegow tylko ze wyzej ....
Jak moze dostawac sie tam woda ???
Maskownice z podszybia zdemontowalem woda stala po prawej stronie pasazera i na plastiku byl zatkany odplyw.
Ten jakby zlew jest drozny sprawdzalem pretem przechodzi na dol lalem wodę , sprawdzalem latarką jest ok.
Jak moze tam dostawac sie woda ???
Przepraszam za chaotyke pisana ale walcze z tym drugi dzien , caly wolny czas poswiecam temu problemowi i nie moge dojsc jak tam sie woda dostaje , oprocz tego odplywu w podszybiu sa jeszcze jakies inne ?
Zaznaczam ze epicentrum wycieku szacuje na srodek auta ten material jak sie poderwie i reke wsadzi to wlasnie tylko tam jest wilgotny. Prosze o jakies koncepcje bo ja juz zrobilem sie zielony
Gumy przed pedalami sa mokre i woda spylwa od srodka (splywala) bo teraz polewam i nic nie przybywa..
Wilgoc od strony pasazera tez wylewa sie od srodka... pod tym materialem...
Material ktory byl pod nogami pasazera wewnetrzna strona , z wierzchu tak jak pisalem guma popekana ...
Epicentrum wycieku za centralka air bag za tym urzadzeniem dalej pod spodem tego materialu jest wiglotno i tyle ile dalo mi sie reke wsadzic w gore czulem wilgoc ( zeby to rozebrac musialbym demontowac cala deske rodzielcza prawda?)
Podszybie od strony pasazera nad ta rdza byl taki plastik i mail odplyw zatkany ... ale nie mam pojecia czemu woda stala ponizej tak skorodowala i nie przemieszczala sie na prawa strone w odplyw...
![]()