[156] Dziwny problem ze wspomaganiem.

adik0070

Nowy
Auto
156 1.9jtd
Witam. Alfe kupiłem w takim stanie. Konkretnie o co chodzi?

Wspomaganie nie chodzi tak jak trzeba, mianowicie na wolnych obrotach(jałowych) wspomagania można powiedzieć, że nie ma, pompa wydaję dziwny dźwięk przy skrecaniu (trrrr, trrrr), gdy wejdzię się na wyższe obroty wspomaganie zaczyna działać, ale nadal pompa wydaję dziwny dzwięk (dźwięk jest bardziej "lekki").
Zobaczyłem, że olej jest jakieś 2-4mm pod MINIMUM, dolałem do Max i zacząłem odpowietrzać (Odpaliłem, rozgrzałem auto i zacząłem krecić lewo prawo) ale niestety nie przeszło..

Macie jakieś propozycje co to może być? Pompa/ Maglownica/ Przewody?

Było 1000 razy, pompa się skończyła. Regeneruj jeśli masz oryginalną, albo sprawdzona używka, żaden zamiennik.

Było 1000 razy, pompa się skończyła. Regeneruj jeśli masz oryginalną, albo sprawdzona używka, żaden zamiennik.

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czy wiesz jakie są koszty regeneracji? Jak to wygląda, jest jakiś zestaw naprawczy czy trzeba gdzieś odesłać?

Kup sprawna pompe uzywana koszt 100 do 200 zl

Wysłane z mojego GT-P7510 przy użyciu Tapatalka

Ja kupiłem pompę za 60zł używaną i do dziś chodzi bez zarzutu :)

Ok dziękuję, jak tylko będę miał możliwość wymienię ją na nową.

Tylko jak bedziesz kupowac uzywana. Dogadaj sie z sprzedawca o gwarancje rozruchowa i zamontuj pompe w czasie gwarancji bys mogl w razie problemow oddac ja :-) to tak dla trzezwosci umyslu :-)

Wysłane z mojego GT-P7510 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót