• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Sterowanie otwieraniem bagaznika

kubaka

Nowy
Auto
159 1.9 JTDm 8V 2009r / 147 1.6 TS
Witam.
kochani, pomocy! Od 3 godin walcze z podlaczeniem otwierania bagaznika z pilota w 156 sw. Oryginalnie opcja byla, ale pilot diabli wzieli, a dorobienie oryginalu...jest nieoplacalne.
Znalazlem w elearn opis zlaczki C w ktorej jest pin 15 remote control unlock. Wydawac by sie moglo, ze to to, ale niestety jest martwe. Dodatkowo, wg elearn pin16 powinien byc pusty, a u mnie jest tam kabelek.
i teraz pytanie : czy ktos wie pod ktory kablek sie wpiac sterownikiem, zeby otwierac bagaznik z pilota (nowa centralka ma ta funkcje) albo jak go namiezyc?

najłatwiej jest wpiąć bezpośrednio pod przekaźnik od siłownika który znajduje się obok wlewu paliwa

Dzieki za sugestie.
Ale to pewnie bedzie sterowane "+", a ja mam cenralke, ktora steruje masa. w 166 i 147 daje sie wyprowadzic sterownie masa (wyczytalem na forum), nie wierze, zeby w 156 nie....

Ale przecież kupujesz kluczyk z innej alfy 156 SW i kodujesz do Twojego auta. Wkładasz do niego oryginalną pestkę Immo, grot i masz całkowicie sprawny kluczyk.

Amortyzatory
Powrót