gdzies kiedys mowili ze grzebiąc przy aucie dobrze jest odpiąc baterie ,nie zaszkodzi w razie zwarcia np.
gdzies kiedys mowili ze grzebiąc przy aucie dobrze jest odpiąc baterie ,nie zaszkodzi w razie zwarcia np.
Ale on po wszystkim odpią
no to moze chcial zresetowac komp. nie do patrzyłem
Dzięki wielkie
A jakie wogole sa objawy popsutej sondy??
Duże spalanie, szarpanie w niskim zakresie obrotów. Podepnij się pod komputer to się upewnisz
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
wyskoczył mi CE i błąd P1173 - Mixture 1 strenght (additive).
Jaki numer OE ma sonda lambda do GT 2.0 JTS ? Możę mi ktoś podpowiedzieć, bo chce wymienić sondę na OE.
ps. powiedzcie czy takie parametry pracy Sondy faktycznie wskazują na jej uszkodzenie? po napięciu widzać, że pracuje.
Jakie ewentualnie parametry sprawdzić aby się upewnić przyczyny P1173 ?
Po skasowaniu błędy pojeździęłm 200-250km i znów wyskoczył. Ktoś może podpowiedzieć, co po koleii sprawdzić wg dokumentacji serwisowej?
Jest kilka wątków na forum, ale głownie dotyczą silników TS. Czy w JTS definitywnie chodzi o sondę? Jak ewentualnie sprawdzić czy sama sonda nie domaga czy wskazuje ona zły skład mieszanki ?