• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wlaczenie mrugniecia po centralnym

• Autor wątku Autor wątku stachuelo18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stachuelo18

Guest
Da sie wlaczyc powiadomienie zamkniecia lub otwarcia drzwi swiatlem?? Awaryjnym lub cos

Podłączam się do pytania. Mam oryginalny centralny, ale muszę sprawdzać czy się zamyka, bo prawie nie słychać. Co zrobić, żeby alfa do nas mrugnęła?

Mam MetaSystem M323 w schowku
81.jpg

Dodano po 20 minutes:

Widać że jakiś oryginalny alfy. Ale instrukcji nie ma i znaleźć nie można. Tak samo jak kolega jak stoje dalej to nie wiem czy się zamyka

Ostatnia edycja:
meta system to nie jest alarm montowany fabrycznie i faktycznie trudno cokolwiek na jego temat znaleźć - i tu nic nie wiem.
jesli chodzi o alarm montowany fabrycznie to opcje sa dwie:
1. albo taka opcję właczyć programowo w centralce (ale tu sie nie wypowiem) albo
2. w bagazniku na suficie obok odbiornika pilota powinieneś mieć brązowy przekaźnik - często jest wyjmowany żeby nie migało (tak jest u mojego kolegi - wyjęcie przekaźnika powoduje że nie miga) - ale u mnie (mam wersję po lifcie wnętrza) to czy ten przekaźnik jest czy nie to i tak miga... - co mnie wkurza bo mam pustą podstawke przekaźnika i nie wiem po co.

meta system to nie jest alarm montowany fabrycznie i faktycznie trudno cokolwiek na jego temat znaleźć - i tu nic nie wiem.
jesli chodzi o alarm montowany fabrycznie to opcje sa dwie:
1. albo taka opcję właczyć programowo w centralce (ale tu sie nie wypowiem) albo
2. w bagazniku na suficie obok odbiornika pilota powinieneś mieć brązowy przekaźnik - często jest wyjmowany żeby nie migało (tak jest u mojego kolegi - wyjęcie przekaźnika powoduje że nie miga) - ale u mnie (mam wersję po lifcie wnętrza) to czy ten przekaźnik jest czy nie to i tak miga... - co mnie wkurza bo mam pustą podstawke przekaźnika i nie wiem po co.
Dzięki za odpowiedź, bo też mnie to nurtowało. Sprawdzę oba sposoby i dam znać.

Czy może ktoś wrzucić zdjęcie owego przekaźnika? Mam fabryczny centralny zamek i sygnalizacja światłami awaryjnymi po zamknięciu nie działa.

Pytanie z innej beczki, mam oryginalny centralny, wszystko sie zamyka + powiadomienie awaryjkami, można jakoś zmienić kabelki i zamiast awaryjek albo dodatkowo do awaryjek puścić kabel np do klaksonu ?

Ja w 156 98rok tez nie mialem sygnalizacji awaryjkami i wielu innych ludzi tez
Wiec chyba mozliwe

Tyż nie mam, a bym chcioł :(

lesio146 no z tego co widzę było kilka zmian w aucie... m.in. lampy, więc zakładam, że rację prawisz :) (o innych zmianach wolę zapomnieć i niech trwają w popiołach przebłagalnych dla Alfy ;) )

W przedliftowych było mruganie kierunkami - zakładam, że od tego momentu gdzie wszedł czarny kluczyk scyzoryk z opcją otwierania bagażnika z pilota - bo mój jtd-ek z 2001 mruga a drugi ts z 99r. już nie - czerwony kluczyk - bez otwierania bagażnika z pilota ...
ps. czy nie było przypadkiem jakiegoś mini - liftingu gdzieś w okolicach 2000r ? bo np lampy tylnie mają inny odcien, a nakładki progowe z tyłu różnią się kształtem. ??

Moja Alfa nie mrugała jak miałem wyłączony alarm fabryczny. Jak go włączyłem, to zaczęła mrugać. Po lewej stronie kierownicy tam gdzie bezpieczniki jest miejsce na taki mały kluczyk okrągły. On rozłącza alarm.

Amortyzatory
Powrót