Kontrolka Akumulatora JTD 16V

rychuslu89

Użytkownik
Auto
alfa romeo 166 t.s.
Witam mam problem z alternatorem , wczoraj odpaliłem auto wszystko ładnie pięknie ale mi nie zgasła kontrolka od aku więc miernik w łape i mi tutaj pokazuje napięcie na aku 11v i spada wraz z włączeniem swiateł ,pamiętam że kiedyś na właczonym silniku zmieniałem aku z jednego auta do drugiego i silnik mi nie zgasł a tutaj niestety zgasł po odłączeniu klemy minusowej , obstawiam że padł mi alternator więc chce kupić nowy , nie wiem jaki gdyż są 100A i 120A po numerach doszedłem że ma być ten 120A lecz nie jestem pewien
Podaje nr wg eper 60816954

Alternator wystarczy zregenerować.

Zadymił diesel!

Witam mam problem z alternatorem , wczoraj odpaliłem auto wszystko ładnie pięknie ale mi nie zgasła kontrolka od aku więc miernik w łape i mi tutaj pokazuje napięcie na aku 11v i spada wraz z włączeniem swiateł ,pamiętam że kiedyś na właczonym silniku zmieniałem aku z jednego auta do drugiego i silnik mi nie zgasł a tutaj niestety zgasł po odłączeniu klemy minusowej , obstawiam że padł mi alternator więc chce kupić nowy , nie wiem jaki gdyż są 100A i 120A po numerach doszedłem że ma być ten 120A lecz nie jestem pewien
Podaje nr wg eper 60816954
Jak będziesz próbował alternator przez rozłączanie akumulatora to spalisz każdy.Takie cuda robiło się w autach z prądnicą.

jak to tylko szczotki to zaplacisz napewno mniej niz za nowy! Ostatnio znajomy z croswagona oddawal to zaplacil za wszystko 700zl czas roboty 2 dni.

To kup nowy skoro szybciej. Ja regenerowałem jeszcze w 145, gościu nieopodal mnie się tym zajmował i zrobił to w pół dnia z wyciągnięciem i włożeniem go z powrotem na miejsce :)

Problemem była skrzynka bezpieczników na klemie + było tam zwarcie i prąd nie dochodził .
Wymiana skrzynki na nowa pomogła

Amortyzatory
Powrót