Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
  1. #1
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar gosh889
    Dołączył
    05 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS
    Postów
    33

    Domyślnie [156 2.0 ts] Falowanie ciagly blad czujnika detonacyjnego oraz sondy lambda

    Witam... mam ciagly problem z moja alfa(2.0 Twin Spark 1998r. LPG Tomassto sekwencja. Silnik po wymianie obecny ma 130 tys przebiegu FAKTYCZNEGO), faluje caly czas miedzy 800-1500 obr, czasami nawet gasnie... Ciagle pali sie blad, po podlaczeniu pod komputer wyskakuje blad czujnika detonacji oraz integratora sondy lambda (sonda nowa wymieniona 3 tyg temu). Na pewno wiem iz mam uszkodzone lekko lacze elastyczne lecz nie sadze ze tu tkwi problem... Jakies podpowiedzi? P.s. Nieszczelnosci zlikwidowane na ukladzie dolotowym (niestety pozostalosc bo poprzednim uzytkowniku filtr stozkowy lecz nowy) oraz swiece przeczyszczone, wkrecone inne niz byly (o duzo mniejszym przebiegu). Dodaje log:



    › Więcej...: [156 2.0 ts] Falowanie ciagly blad czujnika detonacyjnego oraz sondy lambda
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez tytułu.jpg
Wyświetleń:	257
Rozmiar:	115.7 KB
ID:	150910  
    Ostatnio edytowane przez gosh889 ; 21-11-2014 o 20:20 Powód: Dodanie logu

  2. #2
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar gosh889
    Dołączył
    05 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS
    Postów
    33

    Domyślnie

    Zauwazylem ze przepusnica sie nie domyka do konca po jej wykreceniu, nie jest to z powodu negaru lecz tak jak by blokuje ja czujnik na jej boku. Co moge z nia teraz zrobic poza wymiana?

  3. #3
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar gosh889
    Dołączył
    05 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS
    Postów
    33

    Domyślnie

    Witam, po raz kolejny. Tym razem wyskakuje mi blad P0335 i auto juz nie odpala w ogole, wczesniej gaslo gdy mialo wejsc na wolne obroty. Ciagle pali sie rowniez blad sondy lambda ktora jest nowa! Prosil bym o pilna pomoc z tego powodu ze alfa mialem jechac do Niemiec 20ego Grudnia wiec zostalo malo czasu, w razie nie urchomienia Belli zostanie mi Punciak kolezanki czego wolal bym uniknac.

  4. #4
    Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Dołączył
    02 2009
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4
    Postów
    2,248

    Domyślnie

    poczytałes co to za bląd , o bledach jest tu kupa stron ,albo najnormalniej wpisz kod w google i juz

  5. #5
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar gosh889
    Dołączył
    05 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS
    Postów
    33

    Domyślnie

    Cytat Napisał Cubus00 Zobacz post
    poczytałes co to za bląd , o bledach jest tu kupa stron ,albo najnormalniej wpisz kod w google i juz
    1 co zrobilem ale juz mi rece opadaja dlatego wole sie zaciagnac porady innych. Czujnik polozenia walu dzis zostanie wymieniony, postaram sie tez czujnik spalania stukowego bo oby 2 posiadam od poprzedniego wlasciciela.

  6. #6
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    01 2014
    Mieszka w
    Chojnice
    Auto
    159 i 75
    Postów
    724

    Domyślnie

    A moze masz te bledy dlatego ze wiazka jest gdzies poprzecierana, albo byla naprawiana i teraz miejsca zasniedzialy ktore byly robione i dlatego mimo nowej sondy masz blad?

  7. #7
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar gosh889
    Dołączył
    05 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS
    Postów
    33

    Domyślnie

    Cytat Napisał stuntmachine Zobacz post
    A moze masz te bledy dlatego ze wiazka jest gdzies poprzecierana, albo byla naprawiana i teraz miejsca zasniedzialy ktore byly robione i dlatego mimo nowej sondy masz blad?
    Dokladnie tez o tym pomyslalem po czym ja wymienilem (ta ktora idzie do czujnikow polozenia walu, spalania stukowego, wtryskow itd). Alfa stoi obecnie u mechanika ktory wymienia czujnik polozenia walu, po wymianie dam znac.

  8. #8
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar gosh889
    Dołączył
    05 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS
    Postów
    33

    Domyślnie

    Cytat Napisał gosh889 Zobacz post
    Dokladnie tez o tym pomyslalem po czym ja wymienilem (ta ktora idzie do czujnikow polozenia walu, spalania stukowego, wtryskow itd). Alfa stoi obecnie u mechanika ktory wymienia czujnik polozenia walu, po wymianie dam znac.
    Czujnik polozenia walu raczej jest ok, mechanik wzial go na tokarke przykracajac do niej kolo pasowe i odczyty byly rowne caly czas, opornosc byla w okolicach 900 ohm. Bledy wszystkie uciekly oprocz integratora sondy lambda oraz nastawnika biegu jalowego. W zwiazki z tym zamowilem przepustnice wraz z nowym silniczkiem krokowym.

  9. #9
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar gosh889
    Dołączył
    05 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS
    Postów
    33

    Domyślnie

    Cytat Napisał gosh889 Zobacz post
    Czujnik polozenia walu raczej jest ok, mechanik wzial go na tokarke przykracajac do niej kolo pasowe i odczyty byly rowne caly czas, opornosc byla w okolicach 900 ohm. Bledy wszystkie uciekly oprocz integratora sondy lambda oraz nastawnika biegu jalowego. W zwiazki z tym zamowilem przepustnice wraz z nowym silniczkiem krokowym.
    Przepustnica byla najprawdopodobniej ok, wina byla chyba w sterowniku komputera, ktory byl uszkodzony mechanicznie (zagiety pin oraz przepalenia na plytce). Dziwi mnie to troche z tego powodu ze auto zostalo kupione od elektronika, ktory najwyrazniej nie poradzil sobie z usterka w jego specjalizacji. Czekam na nowy sterownik (BLANK) i dam znac, moze komus sie to przyda w przyszlosci.

  10. #10
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar gosh889
    Dołączył
    05 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS
    Postów
    33

    Domyślnie

    Wiec sterownik jest wymieniony, nowa przeplywka, przepustnica wymieniona wraz z potencjometrem, nowa uszczelka kolektora dolotowego, wiazka tez wymieniona (ta od cewek, lambdy itd). Bledy: czujnik temp. wody oraz... brak. A auto ma objawy jak mialo, nie mam juz pomyslow prosze o pomoc.

Podobne wątki

  1. Sondy lambda
    Utworzone przez betiasty w dziale 147
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 13-12-2015, 21:31
  2. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16-05-2014, 09:58
  3. Emulator sondy lambda V6 - 4 sondy
    Utworzone przez zadra66 w dziale 166
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 22-10-2013, 20:15
  4. [GTV] Blad sondy...ale to nie sonda :(
    Utworzone przez SinEater w dziale Gtv/Gtv Spider
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 12-12-2012, 12:19
  5. Blad sondy P0170
    Utworzone przez grzesiu1302 w dziale 166
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 18-04-2012, 13:59

alfa romeo 156 sonda lacze

czujnik polozenia walu 2.0TS

alfa 156 2.0 ts nie widzi sondy

alfa 156 2.0 ts blad 0170

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory