Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
  1. #1
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    10 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark
    Postów
    31

    Domyślnie Problem z bellą, sonda? blad p1173

    Cześć, ostatnio spalanie się strasznie podniosło w okolicach rozległych, raz mi spalił 17l, potem 13, a ostatnio 20l, a po ostatnim tankowaniu 15l. Wymieniłem sondę, teraz dawka się zmienia bogata/dolna granica/uboga/zimna. Wcześniej stało na zimnej w komputerze. Wyskakiwał błąd integratora i czujnika wału. Wymieniłem czujnik wału, zniknęły oby dwa błędy, ale pojawił się nowy związany z FRA - p1173, chłopaki nie mam już pomysłu. Co to może być? Przepływomierz? Przepływomierz jest roczny, ale nie jest firmy bosha i jakoś nie odczuwam zamulania mojej alfiny na nim, ani nic. Szukałem o co chodzi z tym błędem, ale nadal nie mogę nic znaleźc, dlatego piszę o moim problemie i proszę o pomoc. Sonda wstawiona jest bosha, czujnik też. A i dodam, że na kompie integrator sondy wyskakuje 0, jak dodaje gazu to nawet do -26 wyskakuje, sama sonda napięcie ma oraz jak mówię zmieniają się wartości dolna granica/bogata/zimny/uboga. Podczas dodawania na obroty, czyli sonda pracuje.


    › Więcej...: Problem z bellą, sonda? blad p1173

  2. #2
    Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Dołączył
    02 2009
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4
    Postów
    2,258

    Domyślnie

    nie wiemy ile sond, ktory rocznik,jakie ecu

  3. #3
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    02 2012
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)
    Postów
    2,768

    Domyślnie

    Odłącz przeplywomierz i sprawdź spalanie.

  4. #4
    Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Dołączył
    02 2009
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4
    Postów
    2,258

    Domyślnie

    i znow , nie kazde odpiecie pomaga , to nie diesel

  5. #5
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    02 2012
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)
    Postów
    2,768

    Domyślnie

    To nie ma pomoc tylko wyeliminować wadliwy przeplywomierz. Komp pójdzie w OL prawda? Czy sie mylę?

  6. #6
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    10 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark
    Postów
    31

    Domyślnie

    Alfa Romeo 156 2.0 TwinSpark rok 99, komputer m 1.5.5 jakoś tak, bodajże. Jak odłącze przepływomierz to samochód w ogóle nie jedzie i gaśnie na wolnych obrotach. To słaba porada, trochę Odpinalem przeplywke to dodatkowo wyskoczyl blad zwiazany z przeplywomierzem zwarcie do masy i FRA. Jebniety przeplywomierz ma cos do duzego spalania? Poza tym jakby to byla przeplywka to pewnie by strasznie mi mulil.
    Ostatnio edytowane przez patrykalfa ; 19-12-2014 o 15:09

  7. #7
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    02 2012
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)
    Postów
    2,768

    Domyślnie

    Moj blad - v6 jedzie bez przepływomierza - sorki

  8. #8
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    10 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark
    Postów
    31

    Domyślnie

    Jasne, w porządku. To co obstawiać na przepływkę?

  9. #9
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar gennosuke
    Dołączył
    07 2011
    Auto
    AR 156 1.9 JTD CF2, AR 156 1.8 TS CF2, AR 166 3.0V6 CF3
    Postów
    671

    Domyślnie

    Ale odczyty mozesz sprawdzic ? Mierzona masa powietrza i oczekiwana przy odcieciu

Podobne wątki

  1. Mega problem z bellą, stukanie w silniku ( VIDEO )
    Utworzone przez Patrykus w dziale 156
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 22-02-2014, 07:31
  2. Problem z sonda lambda - która to sonda :(
    Utworzone przez xsnailx w dziale 147
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20-01-2014, 21:28
  3. [GTV] Blad sondy...ale to nie sonda :(
    Utworzone przez SinEater w dziale Gtv/Gtv Spider
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 12-12-2012, 12:19
  4. Problem z blędami P1030; P1177; P1173
    Utworzone przez player_77 w dziale 147
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 12-09-2012, 19:49
  5. problem z spalaniem i błąd p1173
    Utworzone przez kowall85 w dziale 156
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 26-03-2011, 16:05

alfa gt fehler 1173

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce