Dziwna praca silnika 2.4

alfik15624

Nowy
Auto
alfa 2.4 jtd 103 kw 10 v rok 2001
Witam wszystkich mam problem z moim 2.4 jtd Silnik niby pracoje rowno ale chodzi jak zgrabjarka jakos klekocze Wymjeniony kompletny rozrzad wyregulowane niby zawory Pali sie czerwona kontrolka ten silniczek. A komputer wykrywa czojnik walka rozrzadu Co wy na to

Ostatnio wysyp:
- wada czujnika
- wada wiązki
- źle ustawiony rozrząd

Stawiam na ostatnie.
Pozdro

Po wymianie rozrzadu pracowal normalnie dopiero jakis miesiac po regulacji zaworuw zaczelo sie to

Ostatnia edycja:
To skoro po regulacji luzu zaworów to wypadało by zobaczyć czy jest to zrobione ok.

Bylem takjakby na reklamacji u tego mechanika Zdjal pokrywe zaworow i mierzyl. Ztwierdzil ze jest ksiazkowo Chyba zaciagne opinji innego mechanika

Dodano po 12 minutes:

Bylem takjakby na reklamacji u tego mechanika Zdjal pokrywe zaworow i mierzyl. Ztwierdzil ze jest ksiazkowo Chyba zaciagne opinji innego mechanika Chociaz po tej regulacji auto chodzilo dobrze. Tylko mialem wrazenie a raczej bylo slychac jakby jakies prezenie dziwne

Ostatnia edycja:
Mial ktos przypadek ze miesiac po regulacji zaworow znow stukaly Prosze o porade

Czy od zepsutego czujnika walka rozrzadu tez moze tak klepac ?jak myslicie

Alfik przenieś temat do działu 156/166 tam moim zdaniem więcej się dowiesz niż w regionalnym.

Dzieki za podpowiedz. Tylko dla mnie to nie zrozumiale jak sie ma ten czujnik do stukania. Muglbys wyjasnic troche

Ecu głupieje jak czujnik jest uszkodzony. Brzydko pracuje jest lepszym określeniem niż stuka.

Dzieki za wyjasnienie Moze to i lepsze okreslenie Poniewaz sie nie znam zbytnio na tym dla mnie to stukanie i to wkuzajace

Amortyzatory
Powrót