Świeci się kontrolka Immo CODE

• Autor wątku Autor wątku tomon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

tomon

Nowy
Auto
Alfa 156
Witam przy próbie zapalenia dziś samochodu pisze mi kontrolka kluczyka "code". Poczytałem i znalazłem gdzieś, że aku odpiąć na 1-2 minuty. Tak zrobiłem, teraz przy próbie otworzenia auta co chwile odpala mi sie alarm. Przy próbie zapalenia auta to samo. Code przy rozlączenia na chwile aku już się nie pali, ale zapalić auta się nie da.

Alarm wylączylem i znow code się wlączyl.

Ostatnia edycja:
za bezpiecznikami pod deską rozdzielczą w głąb jest kostka i jakiś tam moduł immi czarny lub Niebieski nie pamiętam ściąg osłony kierownicy idź za kabelkiem czarnym co idzie od wieńca na stacyjce dojdziesz to puszki immi , poruszaj kostka , wyciąg,włóż ją psiknij kontakt spray , ona czasem lubią tam nie łączyć i puszka immo nie odbiera sygnału z kluczyka .

za bezpiecznikami pod deską rozdzielczą w głąb jest kostka i jakiś tam moduł immi czarny lub Niebieski nie pamiętam ściąg osłony kierownicy idź za kabelkiem czarnym co idzie od wieńca na stacyjce dojdziesz to puszki immi , poruszaj kostka , wyciąg,włóż ją psiknij kontakt spray , ona czasem lubią tam nie łączyć i puszka immo nie odbiera sygnału z kluczyka .

Nic nie dało, jakieś porady? Probowałem już przeczyścić stacjke potwietrzem, odlączyc na noc aku, dać inny, aku dalej nic.

Czasem ten kabel od wieńca od stacyjnki nie jest biały, i się rozłacza na 2 kabelki i wchodzi w czarna jak by płyte, bo po wiencu do końca nie dojde, bo nie widze gdzie idzie, a pod bezpieczniakim idzie taki kabel w strone stacyjki.

Ostatnia edycja:
może to jest kod Awaryjnego odpalenia samochodu ale nie jestem pewien albo jakiś kod do Alarmu ? poczytaj poszukaj na forum napewno takie tematy juz były a co to masz za alfę jaki rok ? silnik itp?

może to jest kod Awaryjnego odpalenia samochodu ale nie jestem pewien albo jakiś kod do Alarmu ? poczytaj poszukaj na forum napewno takie tematy juz były a co to masz za alfę jaki rok ? silnik itp?

Tak to jest kod awaryjne, ale panowie, jak mam wpisać 0, bo sobie już opanowałem to, ale zero nie wiem jak wpisać. I czy po wpisaniu od razu samochód mam palić?

To, co masz to raczej nie jest kod elektroniczny, służący m.in. do awaryjnego odpalania samochodu.
Fabrycznie do każdego samochodu dostarczana jest karta, na której są 2 kody - jeden mechaniczny, a drugi elektroniczny.
Jeśli potrzebujesz duplikat takiej karty to tylko przez ASO.

Kluczyk w kształcie imbusa to prawdopodobnie kluczyk do wyłączania alarmu, a kod analogicznie będzie dotyczył alarmu.
Jak już napisali inni - musisz mieć kartę kodową Code Card z dwoma kodami - elektronicznym i mechanicznym.

Kluczyk w kształcie imbusa to prawdopodobnie kluczyk do wyłączania alarmu, a kod analogicznie będzie dotyczył alarmu.
Jak już napisali inni - musisz mieć kartę kodową Code Card z dwoma kodami - elektronicznym i mechanicznym.

Nie wiemy co w nim jest. Był szwagier, kiedyś tez w swojej alfie mial problem i go rozwiązał, był u mnie i nic.

Nie wiemy co w nim jest. Był szwagier, kiedyś tez w swojej alfie mial problem i go rozwiązał, był u mnie i nic.

Oriętuje się gdzie można wyłączyć alarm tym specjalnym kluczem, bo elekrytk mówil, ze moze to mi pomoc.

W skrzynce bezpieczników z lewej strony kierownicy.

Panowie to teraz wali się już wszystko. Jak go kupiłem to palila mi się zawsze kontrolka marchewka poprzedni właściciel powiedział, ze nie usuneli mu z komputer tylko, bo zadnych obiawów nie było. Dzisiaj próbujać zobaczyć czy może code znikło, to nie pali się nawet na 1 sekunde marchewka oraz kontrolka od swiec zarowych, ale code dalej pokazuje.

panowie to teraz wali się już wszystko. Jak go kupiłem to palila mi się zawsze kontrolka marchewka poprzedni właściciel powiedział, ze nie usuneli mu z komputer tylko, bo zadnych obiawów nie było. Dzisiaj próbujać zobaczyć czy może code znikło, to nie pali się nawet na 1 sekunde marchewka oraz kontrolka od swiec zarowych, ale code dalej pokazuje.

a może kluczyk przeczyścić to pomoże?

O tak samochód na chodzie, ostanio jak nim wracałem jechałem polną droga i były duże dziury, jak go zgasiłem to juz palila się kontrolka code. Dla tych którzy mają problem polecam sprawdzić jeszcze pod nogami pasazera mamy taka puszke, i tam mi się jedna kostka rozłączyła, przyjechał mechanika poszperał, tam i docisnął kostke i samochód chodzi. ;)

Dzięki wszystkim za rady temat można zamknąć, i polecam sprawdzić to miejsce każdemu kto ma problem z code.

Witam serdecznie nie dawno nabylem Alfe Crosswagon w sumie nie jest to moja pierwsza Alfa więc temat jest mi znany z tym Alfa Code. Ostatnio mialem przypadek taki ze auto stało mi 3 dni. Następnie gdy chcialem odpalić zapaliła mi sie kontrolka Code oczywiscie probowalem odlączyć akumulator przeczyściłem antene od immo przy stacyjce i na koncu styków, nic nie pomogło. W końcu wziąłem sie za przeczyszczenie przekażnikow przy akumulatorze ten odpowiedzialny za pompe paliwa i po próbie ponownego odpalenia samochodu w ogóle nie zapala mi sie teraz Alfa Code oczywiście silnik nie zapala kreci tylko. Ktoś coś proponuje ? bo nie mam opcji zmierzylem napiecie akumulatora troche spadło poniżej 12 volt ale czy to ma wpływ az tak na Alfa Code z góry dziekuje za pomoc

Amortyzatory
Powrót