witaj kolego mam taki sam problem ze wspomaganiem ze jak sie zagrzeje to słabnie czy może doszedłeś co to jest?
witaj kolego mam taki sam problem ze wspomaganiem ze jak sie zagrzeje to słabnie czy może doszedłeś co to jest?
Witam mam ten sam problem,wymieniałem płyn i nic,być może powodem są wrzery na siłowniku bo troche przecieka.
Ostatnio edytowane przez Danny78 ; 10-04-2010 o 18:53
Koledzy czy udało się rozwiązać problem z ciężko działającym wspomaganiem po nagrzaniu - ja mam dokładnie to samo po wymianie płynu - dodam że wymieniłem pompę, maglownicę i przewody - i problem jest ten sam. po nagrzaniu wspomaganie słabnie.
Proszę o pomoc.
A jak dodacie obrotów to wspomaganie działa lepiej?
Jak silnik jest nagrzany obroty spadają i pompa wolniej pompuję wytwarzając mniejsze ciśnienie. Dodać trochę obrotów i sprawdzić czy wspomaganie działa lepiej - jak tak to wiadomo jaka przyczyna. Tam jest taki regulatorek ciśnienia(zaworek).
kolego MarcinTM gdzie znajduje sie ten regulatorek ciśnienia w wspomaganiu ?
Wtam mam podobny problem ze wspomaganiem...jak zimna to chodzi dobrze jak sie rozgrzeje to nie daje rady;(....rozwiazal ktos ten problem??wymieniac pompe czyto wina maglownicy??...pomocy nie wim co robić;(....
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Zapalić maszyny, na postoju na maksa cały skręt w jedną i drugą stronę. Jeżeli słychać pompę w skrajnych położeniach jak wyje to oznaka że sie kończy.
Syczenie to syczenie a wycie to wycie - tak jest w każdym aucie praktycznie nie tylko w AR