Brak postojówek i stopu

Auto
Focus MK3 FL 1.5 TDCI, 159 1.8 FL
Witam

Mój problem polega na tym iż nie świeci mi się przednia prawa pozycyjna i tylna lewa .. Ale do rzeczy

najpierw sprawdziłem napięcie.. Wynosiło ~1v..
potem pomyślałem bezpieczniki bo one tak na krzyż odpowiadają za pozycyjne ..Ale był OK ..

Poczytałem na forum i doczytałem się że może być za to odpowiedzialny Obrotomierz co jest troche dziwne bo wydaje się być zbyt delikatny na tak duże prądy .. Ale kto wie .. Tą tezę w sumie potwierdza to że jak się owy obrotomierz odłączy to postojówki całkowicie znikają.. Obrotomierz już zamówiony ale ... Zauważyłem dodatkowo że nie świecą mi się z obu stron światła stopu i gdy hamuję to zapala się kontrolka spalonej żarówki ( żarówki są ok)..

Czy znacie jeszcze jakieś miejsca gdzie zrobił by się taki problem ?

To sprawdź masę czy nie zaśniedziała.

Dobra sprawdziłem schematy. Stopy tylne oprócz trzeciego też są zasilane przez obrotomierz. Więc to w nim będzie problem.

Tak jak kolega pisze wyżej miałem to samo wymieniłem obrotomierz wszystko wróciło do normy

Sprawdź czy niema "zimnych" lutów albo od razu popraw luty na wyprowadzeniach w gnieździe zanim zamówisz obrotomierz

Wsadziłem obrotomierz ( bez plastików) do piekarnika na 220stopni na 5 min potem zalałem go kontaktsprayem złożyłem i powróciło :D

Amortyzatory
Powrót