Regeneracja maglownicy

janosik

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156
Najprawdopodobniej mam do wymiany maglownicę. Nie chcę kupować używanej bo może być w jeszcze gorszym stanie niż moja. Znalazłem jednak ofertę regeneracji. Podobno usługa taka jest dobrym i nie najdroższym rozwiązaniem. Może ktoś się z tym spotkał? Jeśli tak, proszę o informacje czy dług pojeżdżę na takiej regenerowanej maglownicy i czy cena rzeczywiście jest taka rozsądna.

do Punto 1 bez wspomagania kolezanki placiłem 300 pln. Ale tak dobrze zrobiona że bylo warto.

Wszystko zależy od zakładu, w którym dokonasz regeneracji - niemniej każdy zakład daje jakąś tam gwarancję, zwykle 1 rok. Jedni robią to porządnie, inni na "odwal się". Ceny wahają się w zakresie 600-800 zł.

W mojej 156 regenerowałem maglownicę w Krakowie za około 400 - 450zł, po trzech latach zaczynają się odzywać tuleje teflonowe na końcach, ale ogólnie poza tym wszystko ok, przez te trzy lata nie było żadnego problemu.

mnie magiel kosztował 900 zł,a dokładnie jeden zimering,dociekliwość moja prywatna,demontaż 200,regeneracja 600,droga do łodzi 100

Ja osobiście polecam firmę LAUBER ze Słupska, jesienią 2013 roku regenerowałem u nich maglownice do swojej alfy, koszt 750zł z wysyłką (mają własnego kuriera, odbiera i przywozi w cenie usługi) na usługę dostałem 25 miesięcy gwarancji bez limitu km. Od regeneracji przejechane blisko 40k km i wszystko działa bez zarzutu :)

W wakacje 2014 roku oddawałem kumpla maglownice od Skody Octavii I i koszt identyczny, niestety nie wiem jak się spisuje teraz ta maglownica, ponieważ autko poszło z końcem roku 2014 na sprzedaż.

Amortyzatory
Powrót