problem z lakierem na dachu

cargo241

Nowy
Auto
Alfa romeo Giulietta 1,4TB
Witam , czy ktoś może mi podpowiedzieć czy taki lakier jak mam na dachu da się jeszcze naprawić lub coś z tym zrobić ? strasznie to wygląda i zauważyłem że z dnia na dzień wygląda to jeszcze gorzej , aktualnie nie mam dostępu do lakiernika , mechanika itd . Gdy 2 lata temu kupowałem auto ten dach tak nie wyglądał a wręcz nic na nim nie było widać a teraz ....

z góry dziękuje koledzy

Załączniki

• IMG_20150215_154520.jpg
    IMG_20150215_154520.jpg
    61.8 KB · Wyświetleń: 176
  • IMG_20150215_154514.jpg
    IMG_20150215_154514.jpg
    80.5 KB · Wyświetleń: 199
  • IMG_20150215_154548.jpg
    IMG_20150215_154548.jpg
    47.8 KB · Wyświetleń: 193
  • IMG_20150215_154559.jpg
    IMG_20150215_154559.jpg
    80.5 KB · Wyświetleń: 189
jeżeli metalik baza/bezbarwny to spróbować zmatowić bezbarwny do bazy tylko jej nie przetrzeć i spróbować wpylić bezbarwny , może być lekki ślad ale napewno będzie lepiej :)

Wygląda to na zdjęciu jak by coś zostało wylane na dach i zeżarło sie z lakierem marne szanse na zapolerowanie zostaje malowanie lub okleina :cool:

Metalik to jest wiec postaram się zmatowić to lekko i prysnąć bezbarwnym , bardziej już chyba nie zepsuje tego a i tak raczej dach do malowania bo wygląda to okropnie , co do wylania czegoś na dach to raczej nie gdyż mam na dachu dwie takie plamy i to pojawiało sie powoli po myciu samochodu lub woskowaniu .
PS . orientuje się może ktoś jaki jest koszt malowania dachu ?

zwykły lakiernik bierze około 250 - 350 zł za element z racji ze dach to raczej górna granica a jesli chciał byś robić to u fachowca to licz sie z kosztami rzędu 600 zł lub wiecej

Skąd bierzesz te ceny???ASO??? Bez problemu za połowę kwoty którą podałeś da się to zrobić.
Mówimy o malowaniu u lakiernika w kombi dach duży a takich rzeczy nie chcą tanio robić bo widać wszystki syf a co do ceny to baza liczac 2.5 setki koszt około 50 pare zł + podkłady bezbarwny utwardzacz drugie 50 zł (liczać na setki nie na całe puszki ) + zabezpieczenie całego auta dużo taśmy i foli + rozpuszczalniki + ewentualne polerowanie dachu wychodzi 150 zł samego materiału wiec nie wiem skad lesio146 masz cennik ;)

Mówimy o malowaniu u lakiernika w kombi dach duży a takich rzeczy nie chcą tanio robić bo widać wszystki syf a co do ceny to baza liczac 2.5 setki koszt około 50 pare zł + podkłady bezbarwny utwardzacz drugie 50 zł (liczać na setki nie na całe puszki ) + zabezpieczenie całego auta dużo taśmy i foli + rozpuszczalniki + ewentualne polerowanie dachu wychodzi 150 zł samego materiału wiec nie wiem skad lesio146 masz cennik ;)

Widocznie żyjemy w innych krajach.

Panowie ja jutro zadzwonie do lakiernika i może uda mi sie na odległość uzyskać info na temat ceny .

Podziel sie informacjami z nami bo jesteśmy ciekawi ceny ;)

...
Skąd bierzesz te ceny???ASO??? Bez problemu za połowę kwoty którą podałeś da się to zrobić.

150zł za malowanie dachu, w tym materiały ? nie przesadzaj i ktoś z tego wyżyje i utrzyma warsztat?

Lesio - ty dawaj namiary na tego lakiernika co robi element za ok 150
Bo jak widac wielu zyje w innym kraju i srednio w naszych krajach wolaja od 300 w gore za element

za 150 zł to moze być tylko fachowiec typu szwagier i spółka wykonanie śnieżka i wałek z praktikera :D

Za 150zł to już ma pomalowane. Daj to teraz lakiernikowi, a nie malarzowi.

Amortyzatory
Powrót