Jakie wycieraczki

Długi1987

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm 170 KM
Podzielcie się doświadczeniami jakich wycieraczek używacie. Temat banalny ale coś nowego może się dowiem :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bosch Aerotwin, Twin. Standardowe są kiepskie.
LUB
Materiałowe na lato a gumowe na zimę ;)

Hehe czujnie 2 odpowiedzi :P ale chodzi mi o wycieraczki do szyb :)

Przed zimą kupiłem BOSCHA i jestem zadowolony.

BOSCH 551S TWIN 550/500mm (ze spoilerem)

Polecam Valeo Silencio Xtrm.

attachment.php

Załączniki

• zul_pl_Wycieraczki-Valeo-XTRM-Alfa-Romeo-156-2656_1.jpg
    zul_pl_Wycieraczki-Valeo-XTRM-Alfa-Romeo-156-2656_1.jpg
    142.3 KB · Wyświetleń: 251
Mi udało się kupić bosch'a aerotwin w tesco na promocji po 29.99 szt. Raczej dobra cena. Dla zainteresowanych do 11.03 mają na nie promocje

Ostatnia edycja:
Ja kupiłem jakieś Valeo (bezprzegubowe) i są naprawdę spoko, ok. 20 zł za sztukę.
Tylko jest jedno ale: Producent podaje długości 55 i 53 cm. Takie też kupiłem. Następnym razem wycieraczkę pasażera też kupię 55 cm, bo 53 to jest imo za mało, 55 spokojnie się zmieści a będzie wycierać lekko większą powierzchnię. Docisk też powinien być odpowiedni.

zwykłe marketowe szkieletowe wycieraczki za 18zł / 2szt - wytrzymują spokojnie rok.

ja miałem już różne wycieraczki, ale przeważnie markowe:
- valeo bezprzegubowe, po sezonie zimowym zaczęły tak trzeszczeć i przeskakiwać że nie dawały żyć...
- bosch aerotwin w sumie nigdy mnie nie zawiódł i miałem je dwa razy, ale chciałem spróbować czegoś innego
- bosch twin(zwykłe przegubowe, kierowcy ze spoilerem), komplet 55 zł i muszę przyznać że bardzo dobre jakościowo i na długo wystarczyły
- denso przegubowe(kierowcy ze spoilerem) użytkuję je już ok 4-5 miesięcy i sprawują się bardzo dobrze zarówno w niskich jak i wysokich temperaturach :)

Co do marketowych wycieraczek to kupiłem ze dwa razy i po tygodniu szły do kosza... Albo mazały, albo trzeszczały albo to i to naraz...

Tez dałem szansę ostanio jakimś marketowym, niestety porażka.
Natomiast champion (najlepiej aeroadvantage - jakoś tak) czt valeo (tradycyjne, nie płaskie) - zawsze świetnie się spisywały, no ale kilka razy droższe.

mam juz 2 rok w 46, a pióra ciagle dobrze zbieraja, w dodatku w zestawie sa gumki do wymiany wrazie jak te sie juz zjada. Dalem za 2szt kolo 90zł.
Jutro podam nazwe jak w garazu sprawdze na opakowaniu:)

Ja w 156 mam Boschowskie AeroTwin i się też świetnie spisują.

U mnie płaskie Valeo od poprzedniego miesiąca. Zbierają dobrze i nie przeskakują nawet przy większej prędkości (sprawdzone).

Mam jeszcze oryginalne wycieraczki ale nie mogę dobrej gumy do nich znaleźć. Kiedyś mi się udało zakupić polskie gumy do wymiany i były absolutnie najlepsze - problem taki że wtedy nie zapisałem nazwy firmy i do dziś nie znalazłem tych samych :( Próbowałem już trzy różne zamienniki ale dalej to nie to samo...

Ja od kilku lat ALCA i nie narzekam,zakładałem do różnych aut.Za pare place jakies 18 zł

OD dwóch lat używam wycieraczek marki DIPP. o ile w poprzedniej alfie na nowej szybie było idealnie tak teraz w nowej na dość podniszczonej szybie wytrzymały pół roku z tym, że moja szyba jest bardzo nieprzyjazna dla wycieraczek. Chyba czas na zmiany.

Amortyzatory
Powrót