brak połączenia z ABS

cj.slaw

Nowy
Auto
AR 156 1.9JTD/16v
Mam problem z diagnozą ABS.
Posiadam kabel z przełącznikiem orginalny Viakena i FES 3.5
Z ECU łączy idealnie tak samo z poduszkami ale jak przełącze na ABS to długo łączy i wywala brak połączenia.
Co to może być, kombinowałem już z innymi ustawieniami i to samo- brak połączenia.

Naciskasz Y podczas połączenia?

A sam ABS działa?

A co robi autowykrywanie ?

Nadymione z komórki.

Właśnie łączy,łączy i wywala brak połączenia, przy tym żadnych błędów związanych z połączeniem.
Właśnie nie wiem czy do końca ABS działa poprawnie. Niby kontrolka przy rozruchu się zapala ale zaraz gaśnie i już więcej się nie pali.
A jest jakiś inny sposób aby sprawdzić działanie ABS?

kolego proste podczas jazdy przy gwaltownym hanowabi ouksuje pedał hamulca proste

podobnie mam w 166. Łączy , wyświetla Niezgodny kod ISO, wciskam Y , chwila i zrywa połączenie.

Mam problem z diagnozą ABS.
Posiadam kabel z przełącznikiem orginalny Viakena i FES 3.5
Z ECU łączy idealnie tak samo z poduszkami ale jak przełącze na ABS to długo łączy i wywala brak połączenia.
Co to może być, kombinowałem już z innymi ustawieniami i to samo- brak połączenia.

Cześć.
NA moje oko nic nie wykombinujesz bo mam ten sam kabel, ten sam program i ten sam problem:-)
Ale i tu ciekawostka, mój brat ma ten sam zestaw tylko od innego sprzedawcy i jego kablem bez problemu łączymy się z ABS.
Czyli, wg mnie wina kabla.

Pozdrawiam

próbowałem na różne sposoby, wiec to raczej nie możliwe. Aha, mój kabel też pochodzi od viakena.
mam w szafie jeszcze 2 takie kable które padły same z siebie. Coś z tymi kablami od viakena jest nie halo. a z tego co widziałem, to nawet wycofali je ze sprzedaży.

Amortyzatory
Powrót