156 opór na kole kierowniczym

• Autor wątku Autor wątku xxx258
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xxx258

Guest
witam mam takie pytanie - tak jak w temacie mam coś nie tak z układem kierowniczym, dodam że wszystkie wahacze zostały wymienione, a oprócz oporu auto mi ściąga na tę stronę która jest niżej.(kierownica sama lekko skręca w tą stronę) stawiam na to że mam walniętą przekładnie kierowniczą. Jako że ekspertem nie jestem to chciałem zapytać się was o opinie. A i jeszcze jedno jęzelik podzielacie moją opinie to może mi ktoś podać namiary na jakiś dobry serwis co się tym zajmuje i mi to naprawią (zregenerują)

Nie bardzo rozumiem. Moim zdaniem, to normalne, ze samochod chce jechac w ta strone gdzie jest nizej, czyli jakby z gorki. Po to jest jednak kierownica, by nad tym zapanowac. Proponuje bys znalazl idealnie prosty i rowny odcinek drogi (w Polsce o to bedzie trudno, lepiej od razu jedz do Niemiec...) i probuj jezdzic z roznymi predkosciami puszczajac kierownice, powtorz to samo z hamowaniem (pusc kierownice), wowczas zauwazysz w ktora strone tak na prawde sciaga, o ile wogole sciaga. Sprawdz tez cisnienie w oponach oraz to czy sa rownomiernie zuzyte, czy np. nie scina ktorejs z opon, bo to swiadczyloby o zle ustawionej zbierznosci.
Pozdrawiam.
- Rafal

Amortyzatory
Powrót