Kod i kolor lakieru

dexxx91

Nowy
Auto
Alfa 156 , 1.9 JTD 85KW ,1999r
WItam mam następujące, pytanie gdzie mogę znaleźć nazwę i kod lakieru w alfie 156. Nie ma jej tam gdzie powinna być czyli po prawej stronie klapy bagaznika. Mój blotnik jest w fatalnym stanie i chciałabym kupić element w tym samym kolorze(o ile uda się taki znaleść) Wobec tego czy po nr VIN jest ktoś w stanie go rozkodowac albo takiej srebrnej tabliczce pod maską?
Ewentualnie gdzie dalej szukać :)

- - - Updated - - -

VIN Nr ZAR93200001094543

W najgorszym wypadku zostaje demontaż np klapki wlewu paliwa i wycieczka do lakiernika żeby coś wymieszał na "oko" po marce samochodu i domysłach koloru ;)

może daj jakieś zdjęcia? Być może uda się jakoś chociażby nakierunkować na nr koloru...

WItam mam następujące, pytanie gdzie mogę znaleźć nazwę i kod lakieru w alfie 156. Nie ma jej tam gdzie powinna być czyli po prawej stronie klapy bagaznika. Mój blotnik jest w fatalnym stanie i chciałabym kupić element w tym samym kolorze(o ile uda się taki znaleść) Wobec tego czy po nr VIN jest ktoś w stanie go rozkodowac albo takiej srebrnej tabliczce pod maską?
Ewentualnie gdzie dalej szukać :)

- - - Updated - - -

VIN Nr ZAR93200001094543

Tu masz palety kolorów"

http://www.alfa156.pl/paleta-kolorow-w-alfa-romeo-156/

http://www.vernicispray.com/cerca_colore.jsp

IMAG0281.jpg
Nie za bardzo wiem jak się dodaje zdjęcia :p
IMAG0279.jpg

Mi to wygląda na Blu Cosmo.
Mojs V6 jest w takim kolorku. Dla porównaniu zerknij do mojego tematu w podpisie - drugi link.

Nie wiem czy moja trochę bardziej w zieleń nie wpada, ale jednak wiele zależy od światła :)

Prawdopodobnie masz kolor verde amazzonia metallic 331

171589-kod__kolor_lakieru-imag0281.jpg
171590-kod__kolor_lakieru-_kgrhqjhjcyfe7cz4spobr_qfwtm_60_57.jpg

- - - Updated - - -

Jeszcze jest możliwość, ze to kolor Verde Brooklands

http://www.forum.alfaholicy.org/attachments/nasze_belle/45645d1327944389-zakurzony_klekot_sw_fl__pawel-dsc_0034.jpg

Załączniki

• IMAG0281.jpg
    IMAG0281.jpg
    87.3 KB · Wyświetleń: 185
  • $(KGrHqJHJCYFE7cz4SpoBR),QFwtM!~~60_57.JPG
    $(KGrHqJHJCYFE7cz4SpoBR),QFwtM!~~60_57.JPG
    81.9 KB · Wyświetleń: 179
Ciężko niestety tak na oko to określić dlatego też myślałam że może po numerze VIN będę mogła się tego dowiedzieć , ale pewnie pozostanie mi pojechać z klapką od wlewu paliwa :)

Ciężko niestety tak na oko to określić dlatego też myślałam że może po numerze VIN będę mogła się tego dowiedzieć , ale pewnie pozostanie mi pojechać z klapką od wlewu paliwa :)

Niestety w numerze ViN nie jest to zapisane, jeśli nie masz karteczki na klapie to musisz dobrac lakier inaczej. W każdym razie proawdopoodbnie któryś z tych dwóch a chyba nawet ten drugi to będzie ten kolor.

w eper owszem nie ma lakieru po vin ale w bazie ar juz kolor jest po vin :-)

Jutro postaram się jeszcze wrzucić zdjęcie w słońcu bo ten verde Amazonia nie do końca mi podchodzi , ale może się mylę :) i powiem szczerze że jest bardzo podobny do tego co kolega powyżej wrzucil

Amortyzatory
Powrót