Gumy stabilizatora

Konarek

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Witam,
zamówiłem gumy stabilizatora na przód alfa romeo 156 1.9 jtd 105 km kombi dokładnie 22 cale przyszły pojechałem do mechanika patrzy one mają 19-20 cali objechałem sklepy z częściami wszędzie które mają opis 22 po zmierzeniu mają 20 cali pomyślałem pojadę do fiata. W serwisie powiedzieli mi że muszę kupić cały element, ale to koszt 600 zł więc podziękuje. Mechanik powiedział, że może założyć te 20 cali ale na moją odpowiedzialność, że możliwe, że zacznie po tygodniu znowu tłuc czy ktoś miał z tym styczność?? Koszt samej wymiany to 100 zł szkoda tak rzucić żeby przekonać się na własnej skórze może ktoś z was coś doradzi. Dodam jeszcze, że wymiary były sprawdzane przez sprzedawców jak i mechanika ja nie sprawdzałem więc bez pisania, że źle sprawdzam ;D

Na forum mogłeś wyczytać, że mierzy się stabilizator. Problem w tym, że stara guma mogła wytrzeć stabilizator w miejscu styku i należy kupić gumy ciaśniejsze.

Wysłane z mojego GT-I9300

Na forum mogłeś wyczytać, że mierzy się stabilizator. Problem w tym, że stara guma mogła wytrzeć stabilizator w miejscu styku i należy kupić gumy ciaśniejsze.

Sprzedawca kazał przekręcić kierownice i mierzył coś za kołem wyszło mu 22 mm mechanik powiedział tak samo. Skoro twierdzisz, że trzeba kupić gumy ciaśniejsze 20 mm będą dobre? Czy mogą się po tygodniu rozwalić

Aby zrobić to dobrze to się mierzy miejsce po starych gumach!!! Powód podałem wcześniej.

I tu jest problem bo jak sam do tego dojdę żeby zmierzyć ;/

To może zapytam inaczej jak lepiej kupić ewentualnie trochę za duże czyli 22mm czy jakby były trochę za małe 20 mm i trzeba by było naciągać, nacinać. Co sprawi mniejszą szkodę jak będzie trochę za duże czy za małe?

To teraz została kwestia znalezienia mechanika który się temu podoła i nie ma dużo terminów żeby mógł mi zmierzyć abym mógł dopiero kupić. Pewnie sam nie dam rady tego zrobić mając o tym małe pojęcie prawda?

Kup 20, 21, 22 mm. Zamontuj odpowiednie, pozostałe zwróć sprzedawcy.

Gdyby tak się dało to bym chętnie tak zrobił, ale problem polega na tym, że w sklepie z częściami zamawiając z hurtowni 22mm przyszły pisało wszystko 22 lecz po zmierzeniu przez mechanika wyszło, że mają 20 i wielkie zdziwienie. Najwyżej będę szukał innych sklepów w najgorszym wypadku zamówię te 22mm na allegro bo nic nie wymyśle.

Kup te 22(pomiar 20) i niech wymienia. Nie masz nic do stracenia.

Jade objechać wszystkie sklepy w okolicy jak nic nie znajdę kupie te 22 z pomiarem 20mm bo niby nic nie tracę, ale sam fakt kupna gum + 100zł wymiana drogą nie chodzi

Amortyzatory
Powrót