Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
  1. #1
    Użytkownik Rowerzysta Avatar olek_jaw
    Dołączył
    08 2009
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 156, AR 155
    Postów
    82

    Domyślnie Prośba do posiadaczy 156 z klimą

    Mam prośbę o sprawdzenie w swoich autkach jakie napięcie (względem masy) jest na pinie nr 1 (kabel szary z białym paskiem) preostatu (czujnika ciśnienia na osusaczu klimy) przy klimatyzacji wyłączonej i załączonej, z góry dzięki za odpowiedzi potrzebne to do uruchomienia klimy w 155 z silnikiem i elektroniką 156 2,5 v6 24v.


    › Więcej...: Prośba do posiadaczy 156 z klimą

  2. #2
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero
    Postów
    7,185

    Domyślnie

    Chcesz schemat?

    Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta Avatar olek_jaw
    Dołączył
    08 2009
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 156, AR 155
    Postów
    82

    Domyślnie

    Schematy mam (elern, etech, dte i autodata ale tam tylko pisze że centralka klimy wysyła sygał... ;/) gdybym nie miał nie "pożenił" bym instalacji 155 i silnika z 156 a już nie mówię o klimie. Podejrzewam że pojawia się na tym pinie 12v przy załączeniu klimy ale czy stabilne 12v czy napięcie z aku tj. ok. 13,4v...nie chce zgadywać bo w takich projektach to kosztowne. A 155 będzie bogata klima, szyberdach, podgrzewane siedzenia, ABS, szyby x4 itd...zostało już naprawdę niewiele, gdybym miał z 2-3 tygodnie urlopu to by było szybko. A tak to niestety "miłość" dopiero po pracy..

  4. #4
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero
    Postów
    7,185

    Domyślnie

    Aha ja dopiero w środę bym mógł sprawdzić.

    Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

  5. #5
    Użytkownik Rowerzysta Avatar olek_jaw
    Dołączył
    08 2009
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 156, AR 155
    Postów
    82

    Domyślnie

    Spoko do końca tygodnia prawie zdążę wymienić rozrząd z pompą, sprzęgło, świece i simeringi bo "zarzygany" cały silnik od nieszczelności. Wkładał będę dopiero w weekend bo narazie upychałem parownik klimy ze 156 do obudowy 155.

  6. #6
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    02 2012
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)
    Postów
    2,768

    Domyślnie

    Mam nadzieje ze zdjęcia z postępów robisz.....

  7. #7
    Użytkownik Rowerzysta Avatar olek_jaw
    Dołączył
    08 2009
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 156, AR 155
    Postów
    82

    Domyślnie

    Przykro mówić ale nie mam praktycznie żadnej fotki, prace blacharskie to albo szlifierka albo pistolet półautomatu w ręce, malowanie to ciągłe bieganie i uzupełnianie lakieru, a to podkład inny dzień baza i klar. Przy mechanice zaś smary i inne syfidła a jakoś nie mam znajomych miłośników grzebania przy aucie (czego ja nie mogę pojąć) żeby chociaż fotki miał ktoś robić, wolą po barach się włuczyć...Najgorsze było dla mnie obijanie materiałem podsufitki, tylnych słupków i zasuwy szyberdachu. Na dodatek dziś dostałem zlecenie od znajomego na wykonanie sporej ilości wysokich wieszaków magazynowych na zaplecze sklepów odzieżowych i montaż silnika się odsunie pewnie o jakieś 7-10dni ;/ cóż z czegoś trzeba opłacać swoje projekty.

  8. #8
    syfon
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Napisał olek_jaw Zobacz post
    Mam prośbę o sprawdzenie w swoich autkach jakie napięcie (względem masy) jest na pinie nr 1 (kabel szary z białym paskiem) preostatu (czujnika ciśnienia na osusaczu klimy) przy klimatyzacji wyłączonej i załączonej, z góry dzięki za odpowiedzi potrzebne to do uruchomienia klimy w 155 z silnikiem i elektroniką 156 2,5 v6 24v.
    Masz już to napięcie?
    Mogę Ci to pomierzyć, zlokalizowałem wtyczkę i kabelek, tylko nie ma tam jak wpiąć miernika od góry. Muszę wtyczkę wypiąć do pomiaru. Jak ją wyjmę i włączę klimę nie załapię jakichś błędów?

  9. #9
    Użytkownik Rowerzysta Avatar olek_jaw
    Dołączył
    08 2009
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 156, AR 155
    Postów
    82

    Domyślnie

    Nie napięcia nikt mi nie podał, nie wiem czy nie złapiesz błędów...nie ryzykuj, może ktoś będzie miał rozebraną lewą stronę to mi sprawdzi przy okazji...
    Dzięki za chęci

Podobne wątki

  1. [159] Prośba do posiadaczy eLear do 159 TBI
    Utworzone przez donvito w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 03-12-2014, 17:23
  2. Prośba do posiadaczy 1.9JTD 16v 140 KM
    Utworzone przez Długi1987 w dziale 156
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 16-07-2013, 12:02
  3. Prośba do posiadaczy 2.5 v6
    Utworzone przez leon8101 w dziale 156
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 13-12-2012, 22:40
  4. prośba do posiadaczy xenonów
    Utworzone przez Kali_33 w dziale 156
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 16-06-2010, 13:15
  5. PROŚBA DO POSIADACZY 145 z el SZYBAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Utworzone przez deviltx w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 03-12-2007, 08:13

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce