ogarne to dzisiaj, bo faktycznie jezeli ta kolejność ma znaczenie to moze sie okazać ,ze w moim wypadku tu jest problem.
ogarne to dzisiaj, bo faktycznie jezeli ta kolejność ma znaczenie to moze sie okazać ,ze w moim wypadku tu jest problem.
okej, poroblem rozwiązany... Rada dla tych co mają problem z połączeniem z ecu w win 8. Wchodzimy w panel sterowania--> menadżer urżądzeń --> porty COM i LPT--->ustawienia portu-->zaawansowane i teraz ustawiamy wartość 1024 dla Odbioru i taką samą 1024 Transmisji. Niżej natomiast w Czas opóznienia ustawiamy na 1. Zatwierdzamy te zmiany i odpalamy programik od nowa. Śmiga aż miło, od pełni szcześcia musze ogarnąć pełną wersje fes'a
- - - Updated - - -
Aha..W menadżerze urządzeń wspomniana zakładka ''porty COM i LPT'' wyświetli sie po wcześniejszym podłączeniu kabla vag kkl
czyli ustawiacie chyba dokładnie tak jak przewiduje instrukcja od viakena![]()
a zobacz jeszcze jedno. kliknij prawym na ikonke fes'a, wejdz w własciwości -> zgodność-> ustaw zgodność z systemem Vista i niżej zaznacz uruchom jako administrator i zatwierdz. Odpal program wejdz w ustawienia w zakładkę interfejsy. U mnie mam ustawiony port COM1 , typ interfejsu K-line/VAGCOM, oraz niżej w takt.kwp 2000 ustaw opcje fast. Jezeli nie pojdzie, to juz nie mam pomysłu mi na tych ustawieniach ruszyło. Powodzenia
- - - Updated - - -
oczywiscie pamietając o ustawieniach o ktorych pisałem wczesniej.