A tak na chłopski rozum, auto szczególnie w dieslu musi jeździć, co to jest te 6k na tyle lat? To że silnik nowy ok, ale osprzęt, uszczelki itd od samego stania też w dupe dostają.
A tak na chłopski rozum, auto szczególnie w dieslu musi jeździć, co to jest te 6k na tyle lat? To że silnik nowy ok, ale osprzęt, uszczelki itd od samego stania też w dupe dostają.
Jasne kolego. Przygadał kocioł garnkowi. A ty dlaczego kupiłeś alfę? Ja jej nie pożądałem. Była okazja to wziąłem bo sadziłem, ze jak przejeździłem Bravą 1.9 jtd 15 lat bez dotykania to i ten powinien być dobry. Jak widać aż tak dobry nie jest. Fest fajny ale...
Niestety teoria w/w wzięła w łeb. Jak stał ostatnio na podjeździe też zadymił. Podłączałem pod kompa i żadnych błędów nie ma. Albo komp za słaby albo mój kolega się nie zna. Trzeba do ASO jeszcze podjechać. Pompa paliwa nie jest przypadkiem na zbiorniku? W Bravie miałem na zbiorniku. Podajecie że przy silniku?
- - - Updated - - -
nie jest tak skrajnie. Na prawdę auto jest wyjątkowo idealne pomimo takiego upływu czasu. Wiadomo, opony do śmieci ale reszta jest żyleta. Złomu bym nie kupował. No wychodzą takie kwiatki..i teraz trzeba się radzić..
no pompa pompa, ale tu sa wtryskiwacze to co ma pompa do tego?
jest. Masz jedną w zbiorniku i przy silniku. Na tej przy silniku masz szybko złączki doprowadzające paliwo, istnieje możliwość że trochę będzie po unieruchomieniu pojazdu stać i będzie nieszczelność wlezie trochę powietrza i robi się problem. Fakt jest również taki że jak że jak wyjmowałem pompę u siebie była porozłączana, wylała się z niej ropa to po złożeniu zbiornikowa nabiła ciśnienia i auto zapaliło po pierwszym obrocie wału. A może masz problem z pompą w zbiorniku?? Nie nabija na start ciśnienia i chwilkę trzeba pokręcić - a tego na pewno ci komp nie pokaże
możesz mieć tez trochę racji. Może być tez tak, że na wtryskach może być cofka ale przy takim małym przebiegu to nie wiem czy to realne, no i pewnie w czasie jazdy by dymił.
To co piszesz też może być. Jak to sprawdzić jedno i drugie? Pompkę na zbiorniku powinno być słychać po przekręceniu kluczyka przed zapłonem no ale jak robi małe ciśnienie to na słuch tego nie sprawdzi.
viaken -> kabelek fiat do obd 2 -> podłacz do kompa i samochodu -> ustaw parametry, ciśnienia paliwa jest ich kilka -> odpal auto -> porównaj wyniki = odp na pytanie czy pompa nabija dobre ciśnienie na rozruch![]()
tu akurat przebieg nie ma nic do rzeczy, samoloty spadają, Nowe samochody się psują przez czasami jedną uszczeleczkę za 10gr. To są części mechaniczne przy których właśnie to istnieje złośliwość rzeczy martwych.
Jak kolega wspomniał trzeba zmierzyć. Bo fakt, pompę może być słychać ale czy daję odpowiednie ciśnienie. Na rozruch jest bardzo istotnie aby wszytko miało odpowiednie parametry.
Tak, musisz się połączyć z silnikiem, a nie z poduszkami czy abs.