Siema
Ile moze mniej wiecej kosztowac wymiana szczotek w rozruszniku w alfie 156 2.5 v6 bo sylszalem ze tam jest sporo yebania z dojsciem ?
Siema
Ile moze mniej wiecej kosztowac wymiana szczotek w rozruszniku w alfie 156 2.5 v6 bo sylszalem ze tam jest sporo yebania z dojsciem ?
To pytanie do elektromechanika, A wyciągnięcie rozrusznika to już inna robocizna .
Ciężki dostęp, rozrusznik jest zasłoniety przez kolektor wydechowy.
A CO NIE TAK ZE SZCZOTKAMI ?
zablokowaly sie albo sa zajechane
https://www.youtube.com/watch?v=o_56Fz2O3uw takie cos wkladalem 2 akumulatory i na kazdym to samo
To nie jest droga operacja, myślę, że między 150-200zł. Nie jest łatwo ale nie daj się naciągnąć na koszty.
A da rade przekręcić kołem zamachowym bez rozrusznika?
znaczy to bylo tak ze on prawdopodobnie stal 2 lata bez jazdy , jak kupilem to z 5 razy odpalil przejechalem 2-3 km zgasl na swiatlach potem na pych odpalilem bo akumulator byl do dupy po odpaleniu na pych zgasl po jakiejs chwili i juz nie chcial odpalic ani na pych ani na kable ani po wymianie akumulatora z 2 alfy slychac tylko takie cykanie jak na filmiku wyżej , dalem do mechanika i gada ze cos ze szczotkami w rozruszniku ale mi sie wydaje ze to nie to bo przeciez chyba powinien odpalic na pych albo na kable ale nie wiem ...
spróbuj zakręcic silnikiem ręcznie , i zobacz stan paska rorządu. Według mnie jest on zerwany lub przesunięty i zawory blokują wał korbowy. Dość popularne uszkodzenie gdy pasek nie był na czas wymieniony.
pasek jak sprawdzalem to byl napiety i wygladal calkiem ok ale tez nawet gdyby to byla wina paska to wydaje mi sie ze rozrusznik powinien probowac krecic a tutaj tylko stukot jest ale nie wiem nie znam sie
Ostatnio edytowane przez Xemik11 ; 13-12-2015 o 21:55
Szczotkotrzymacz to koszt około 50 zł. Rozrusznik odkręcisz od spodu (z kanału najlepiej), a wyciągniesz górą, bokiem, ściągając gumę od powietrza razem z filtrem i akumulator. Szczotki wymienić to żaden problem.
tak ale w 2.5 v6 to nie jest takie proste ponoctrzeba sie niezle nameczyc podobno