Elektryczna nagrzewnica

kolekszy

Nowy
Auto
AR 156 SW 1.9JTDm-jet 140km powered by
Witam, pierwsze mrozy i tematy rosna jak grzyby po deszczu. Mam pytanie jak sprawdzic elektryczna nagrzewnice? Bezpieczniki na grodzi ok, po odpalenie auta i zalaczeniu ogrzewania na max zapala sie lampka od " przedniej szyby" gdzies czytalem ze nagrzewnica caly czas pracuje do jakiejs temperatury. Jak sprawdzic jej dzialanie?

Jaki masz sterownik klimatyzacji ? Podłącz kompa by odczytać. Po za tym możesz zrobić sobie diodę i podłączyć w obwód.

Fizycznie tam jest bo zagladalem. Widzialem rozne panele, ja mam takiuploadfromtaptalk1451854702997.jpg w moim fesie nie widzialem klimy- moze mam stara wersje albo nie taki kabel( viaken z przelacznikiem)

Nowszy MES jest na moim chomiku (szukaj po ksywie). Kabelek masz dobry do połączenia. Chyba, że chcesz je fizycznie wyciągnąć :)

Aha przekaźniki są za schowkiem - dobrze je słychać jak się wyjmie wkład schowka.

Ja osobiście mam panel z funkcją E200 Nagrzewnica Elektryczna wg ePera (dorwany z Crosswagona) a miałem wcześniej zwykły mimo, zamontowanej nagrzewnicy. I działa na pewno :)

6 jest wolne to sie zobaczy dokladniej. Meska juz znalazlem u Ciebie, dzieki.

Temat był już poruszany, ale większość użytkowników miała dodatkowo jakieś śmieszne obejścia podłączone w związku z akcją serwisową (ja u siebie też mam) i ponoć po podłączeniu bez tej przejściówki zaczyna działać, tylko trzeba uważać na to aby był ciągle nawiew włączony bo inaczej może nam deskę stopić.

Temat był już poruszany, ale większość użytkowników miała dodatkowo jakieś śmieszne obejścia podłączone w związku z akcją serwisową (ja u siebie też mam) i ponoć po podłączeniu bez tej przejściówki zaczyna działać, tylko trzeba uważać na to aby był ciągle nawiew włączony bo inaczej może nam deskę stopić.
Akcja serwisowa polegała na czym innym - zmniejszała moc grzałki ale nie powodowała innego działania nagrzewnicy. Także przejściówka nie ma nic do kwestii działania. Moim zdaniem jest burdel w czym innym. Ale to tylko domniemanie. Osobiście problemu nie mam.

U mnie wyglada to takuploadfromtaptalk1451927185780.jpguploadfromtaptalk1451927204031.jpguploadfromtaptalk1451927278543.jpg jesli nagrzewnica to ogrzewanie dodatkowe to to mam. A jeszcze jedno nie moge zrobic zadnego testu, wszystkie nie udane....

Bardzo możliwe, tylko trochę śmieszna sprawa moja alfa ma zrobione te obejścia z widocznymi metkami z 2005 roku a nagrzewnica nie działa, lub przynajmniej ja tego nie czuję. Ciekawe po co oni to robili jak i tak to nie działa, bez sensu.

Masz centralkę z nr ..440 - bez opcji E200 wg ePera. Test nagrzewnicy w panelu nikomu nie działa - nawet u mnie a działa normalnie.
Jak czytać dane z ePER, mi pokazuje ..440 i ...223. Jest na to jakiś system czy trzeba zwyczajnie wykręcić i sprawdzić co w aucie siedzi?

No to w srode wykrece i sprawdze organoleptycznie czy grzeje, tak bedzie najpewniej. Gdzies czytalem zeby nagrzewnica dzialala trzeba dac nawiew na max ustawienie szyba i nogi- prawda to

Jak wygląda sprawa z dołożenia tej elektrycznej nagrzewnicy , można to zrobić jakoś ? Mam berline z '01 przed FL przydało by się to na taką pogodę jaką mamy .

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Dolozyc sie da ale jest z tym troche roboty. Jest juz na forum osobny watek - bo ktos juz zakladal i zrobil fotorelacje.

No to w srode wykrece i sprawdze organoleptycznie czy grzeje, tak bedzie najpewniej. Gdzies czytalem zeby nagrzewnica dzialala trzeba dac nawiew na max ustawienie szyba i nogi- prawda to
Nieprawda.

Napisane z komóreczki!

Amortyzatory
Powrót