Pytanie o żarówki H7 i o kontrolkę od przepalonej żarówki

Auto
Alfa 156 1.9 JTD 110KM@150KM
Mam pytanie o żarówki do świateł mijania , moje żarówki obie na raz strzeliło w tym samym momencie . Na stacji dostałem tungsramy za 50+ zł za dwie sztuki . Ale światło które generują jest lipne . Chce żeby ktoś mi doradził co wybrać bo "majster", bo mechanikiem go nie nazwę polecał mi 100W żarówki do plastikowych kloszy ... Najlepiej chciałbym żeby kosztowały do 60 zł za dwie sztuki .

Pytanie drugie : Dlaczego po przepaleniu się dwóch żarówek H7 nie pokazał mi się check od nich ?

bo mijania nie sa sygnalizowane

Dzięki kolego za szybką odpowiedź . Bałem się że coś z instalacją jest nie tak .
A wystarczyło przeczytać instrukcję obsługi. To raz.

A co do świateł - sprawdź napięcie na wtyczce żarówki. Możesz mieć kiepski obwód albo słabą masę.

Z samych żarówek proponuję markę Osram.

Był temat o tych światłach, sam chciałem coś ala xenon poczytałem że wygląd super ale widoczność na mokrym do .... Ja mam teraz Tungsramy sportlight i powiem Ci że świecą jak dla mnie jak najbardziej ok, w dzień lekko żółtawe, nocą dają białe światło. Miałem też Osramy Cool blue intense, podobne efekty jak tungsram. Co do małej ilości światła na drodze, równie duży wpływ ma zmatowiony klosz. Kupiłem alfe miałem też problem z ilością swiatła, polerka lamp nowe żarówki i jak dla mnie wystarczające efekty. Ogólnie teraz bawię się w montaż soczewki do AR ciekawo jak to poprawi widoczność, chociaż palniki dostałem nie takie co trzeba 6000k ale u mnie w mieście jakoś na to uwagi nie zwracają.

Też myślałem o soczewce ale to całe lampy bym musiał zmienić . Bo zaczepy pokleiłem. Polerkę będę teraz robił w sobotę , jakimś papierem lekko i później pasta , i na koniec woskiem .

W przedlifcie na lampach bez soczewki nawet na najlepszych żarówkach nie licz na cud. Tak będzie i tyle. Druga sprawa to nie napalaj się też na żarówki świecące na niebiesko, bo o ile w nocy może być nawet ok, to we mgle czy deszczu będziesz na nich ślepy jak kret. ;)

No wiem o tych światłach czytałem ale na poprzednich żarówkach było o 100% a miały minimum rok i jak się okazało dwie różne.

Zamiast tych Xenon look, kup Osram Night Breakers Unlimited. Ich topowe żarówki, zapłacisz jakieś 75zł za komplet, ale jakość świecenia w porównaniu do zwykłych żarówek (Narva itp.) zdecydowanie na +.

a żywotność na -
:-)

W porównaniu do wersji Long Life na pewno, ale do żarówek marketowych... Polemizowałbym. U mnie jeden komplet świecił ponad rok (jakieś 30kkm). Drugi założony teraz, ale auto do sprzedania, więc więcej badań nie przeprowadzę. :)

Ogólnie markowe żarówki jak Philips czy Osram są bdb żarówkami i spokojnie można je zakładać. Jedynie cenami to już się różnią, bo philipsy należą do droższych. Innych bym nie zakładał.

Amortyzatory
Powrót