Oświetlenie wnętrza

Mlody1982

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 SW 1.8TS
Panowie nie mogę znaleźć żadnego sensownego tematu. Nie zapala mi się oświetlenie wewnątrz po otwarciu drzwi pasażera przód (wszystkie inne działają) gdzie zlokalizować mikrostyk ? da się go reanimować ?

A masz ustawione ze po otwarciu się zapala ? :D

A kontrolka otwarcia drzwi też nie działa? To masz problem z zamkiem.

Napisane z komóreczki!

A masz ustawione ze po otwarciu się zapala ? :D

Oczywiście tak jak napisałem pozostałe drzwi działają otwarcie z pilota

- - - Updated - - -

Napisane z komóreczki!

Słuszna uwaga dziś sprawdzę ale na 98% infocenter podaje info że drzwi są otwarte. Jeśli nie to czy jest sens naprawiać czy lepiej szukać zamka

Zależy czy będziesz umiał rozebrać zamek. Czasem łatwiej wymienić cały zamek.

Napisane z komóreczki!

Napisane z komóreczki!

Dziś sprawdziłem infocenter nie podaje info o otwarciu drzwi pasażera. Czasami nie jest za to odpowiedzialny owy mikrowyłącznik który uruchamia oświetlenie ? Jak sie do niego dobrać ktoś próbował ?

Tak jest ten sam. Więc problem jest w samym zamku albo w wiązce drzwi.

Napisane z komóreczki!

Odświeżę nieco ten temat, jednak z nieco innej strony.
Chciałbym dowiedzieć się jak to jest z tylnym oświetleniem kabiny w 156 SW. Zapala się tylko przy otwieraniu drzwi lub otwarci zamka centralnego, można je wyłączyć na stałe. Co z funkcją zapalenia na stałe? Przestudiowałem eLearn i wg zamieszczonego niżej schematu tylne lampki (G25 i G26) powinny mieć taką opcję. Czy w takim razie mam problem z elektryką czy to zwykły błąd w schemacie?

Schemat_oswietlenie_kabiny.jpg

Szczerze nawet nie próbowałem nigdy wyłączyć ale na pewno da się włączyć tak by świeciło na stałe bo już kilka razy nie zauważylem jak córcia zapaliła podczas jazdy i po zamknięciu auta lampka się paliła

Ostatnia edycja:
Sprawdź czy nie jest stopiony przełącznik światła on/off/auto na podsufitce. Niby po przełączeniu lampka świeci, natomiast w pozycji "auto" brak styku przez stopienie się plastikowej prowadnicy stycznika.

Ja tam bym wolał opcje wylaczenia na stałe tylnych lampek...

Amortyzatory
Powrót