nowe lozysko przod szumi delikatnie

dudas156

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 jts 160km
Witajcie. Po 260 tys. km oryginalne łozysko sie rozsypalo i dzisiaj zamontowałem nowe łozysko jakiejs firmy gsp, niestetytakie tylko mieli na miejscu snr i inne lepsze dopiero na jutro a potrebowalem samochod na juz wiec kupilem gsp. i niestety cos szumi delikatnie w tym kole po zalozeniu nowego łozyska, czy mozliwe zeby to nowe lozysko szumialo? Jak go zalozylem i nie przykrecilem jeszcze półosi to miało luz ale to chyba kazde lozysko ma luz prawda? I kutcze teraz niewiem co robic bo jesli to lozysko jest jakies felerne to bede musial reklamowac pommozci prsze

Witajcie. Po 260 tys. km oryginalne łozysko sie rozsypalo i dzisiaj zamontowałem nowe łozysko jakiejs firmy gsp, niestetytakie tylko mieli na miejscu snr i inne lepsze dopiero na jutro a potrebowalem samochod na juz wiec kupilem gsp. i niestety cos szumi delikatnie w tym kole po zalozeniu nowego łozyska, czy mozliwe zeby to nowe lozysko szumialo? Jak go zalozylem i nie przykrecilem jeszcze półosi to miało luz ale to chyba kazde lozysko ma luz prawda? I kutcze teraz niewiem co robic bo jesli to lozysko jest jakies felerne to bede musial reklamowac pommozci prsze
W twoim przypadku wszystko wskazuje na zły montaż łożyska, luzu nie powinno być. Łozysko dokręca sie odpowiednim momentem

To, że założyłeś łożysko no name nie oznacza że jest złe. Na pewno mniej wytrzyma (czytaj krócej i przejedzie mniej km), ale nie powinno szumieć. Stawiam także na nieprawidłowy montaż. Byłby wielki pech, gdyby okazało się, że ledwo ruszyłeś i już szumi, czyli jest uszkodzone...

Luz jest ale jak łozysko bylo jeszcze nie zalozone. Po załozeniu i dokreceniu niema wgl luzu. Nie jest to jakis mocny szum tylko taki delikatny, wiec albo jestem przewrazliwiony albo łozysko delikatnie slychac. Byc może tez opona moze delikatnie szumiec prawda? mam opony 235/40 r17

Może wyząbkowana opona?Poprzekładaj koła.Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót