Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pilar13
    Dołączył
    04 2013
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD i sedan 156 2.0 TS
    Postów
    40

    Domyślnie Nie działają tylne elektryczne szyby

    Witam,
    Od momentu zakupu w mojej Alfie 156(2.0 TS) nie działają tylne elektryczne szyby. Na panelu kierowcy nie świeci się nawet podświetlenie tylnych przycisków do otwierania szyb. Panel odkręcony i wszystko powpinane, więc co może być przyczyną? Jakiś przekaźnik? Jeżeli tak to gdzie go znajdę? Wszystkie bezpieczniki koło kierownicy sprawdzone i całe. Z tylnej kanapy także nie ma żadnej reakcji ani podświetlenia przycisków ale kostki powpinane w swoje miejsca.
    Z góry dziękuję za pomoc!


    › Więcej...: Nie działają tylne elektryczne szyby

  2. #2
    Użytkownik Rowerzysta Avatar tymon72
    Dołączył
    04 2015
    Mieszka w
    EBE
    Auto
    Alfa Romeo Mito 1,6
    Postów
    67

    Domyślnie

    Może warto sprawdzić czy jest zasilanie, tzn czy dochodzi do przycisków. Lokalizacji bezpiecznika szukaj w instrukcji obsługi, jeśli dobrze pamiętam jest coś tam opisane.
    Ostatnio edytowane przez tymon72 ; 27-05-2016 o 22:16

  3. #3
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pilar13
    Dołączył
    04 2013
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD i sedan 156 2.0 TS
    Postów
    40

    Domyślnie

    Według instrukcji przekaźnik tylnych szyb znajduje się za schowkiem pasażera. Teoretycznie to pierwszy z prawej(ten najdłuższy na zdjęciu po prawej stronie). Czy dobrze go lokalizuję i to jego powinienem wskazać jako winowajcę?
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20160527_173721.jpg
Wyświetleń:	0
Rozmiar:	64.3 KB
ID:	202324
    Jeżeli nie, to proszę o wskazanie, o który przekaźnik z powyższego zdjęcia chodzi.
    Pozdrawiam!

  4. #4
    Użytkownik Rowerzysta Avatar tymon72
    Dołączył
    04 2015
    Mieszka w
    EBE
    Auto
    Alfa Romeo Mito 1,6
    Postów
    67

    Domyślnie

    Co do przekaźników - u mnie za schowkiem pasażera inaczej to wygląda (być może inna wersja silnikowa), są dwa ale nie są odpowiedzialne za szyby.
    Natomiast bezpieczniki
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20160529_141030.jpg
Wyświetleń:	0
Rozmiar:	25.4 KB
ID:	202364
    Są to dwa obok siebie 20A , pod kierownicą z lewej.

  5. #5
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pilar13
    Dołączył
    04 2013
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD i sedan 156 2.0 TS
    Postów
    40

    Domyślnie

    Co do ułożenia to może zależy od silnika. W tym przypadku chodzi mi o 2.0 TS. U mnie bezpieczniki też są inaczej ułożone niż u Ciebie. Wyglądają tak:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20160529_151236.jpg
Wyświetleń:	0
Rozmiar:	78.4 KB
ID:	202374

  6. #6
    Użytkownik Rowerzysta Avatar tymon72
    Dołączył
    04 2015
    Mieszka w
    EBE
    Auto
    Alfa Romeo Mito 1,6
    Postów
    67

    Domyślnie

    Nad tymi bezpieczenikami są inne, w ażurowa "koszyczkach" zabezpieczeniach. Dwa rzędy, - górny.
    Ostatnio edytowane przez tymon72 ; 29-05-2016 o 15:57

  7. #7
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    10 2015
    Auto
    AF 156 2.0 SW
    Postów
    30

    Domyślnie

    Witam.
    Pośrednio dołącze się do tematu.
    U mnie nie otwierają się tylne szyby, ale na 99% w moim przypadku to zniszczone silniki.
    W dodatku po jednej stronie odchodzi listwa (uszczelka?) dolna, przeszkadza przy otwieraniu drzwi (klamka zaczepia)
    Czy ktoś wie jak to jest zaczepiane? Da się to naprawić "na sztukę"? Porządnie bym naprawił przy wymianie silników od otwierania okien.

  8. #8
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pilar13
    Dołączył
    04 2013
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD i sedan 156 2.0 TS
    Postów
    40

    Domyślnie

    Cytat Napisał tymon72 Zobacz post
    Nad tymi bezpieczenikami są inne, w ażurowa "koszyczkach" zabezpieczeniach. Dwa rzędy, - górny.
    Diagnoza trafiona w punkt! Przepalone były te dwa bezpieczniki. Bardzo dziękuję za pomoc w zdiagnozowaniu

Podobne wątki

  1. Tylne szyby nie działają
    Utworzone przez czapka w dziale 156
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 25-10-2014, 14:58
  2. elektryczne szyby przednie nie działają
    Utworzone przez Damas w dziale 156
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 20-05-2014, 21:56
  3. Tylne elektryczne szyby nie działają :(
    Utworzone przez fazzi55 w dziale 156
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 13-06-2013, 12:34
  4. Elektryczne szyby - nie działają
    Utworzone przez s1bart1 w dziale GT
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 29-08-2010, 22:40
  5. [156] Elektryczne tylne szyby
    Utworzone przez Siekier w dziale 156
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 15-12-2008, 21:43

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory