Po niewielkiej stłuczce z OC sprawcy przyznano mi lewy reflektor do wymiany(oryginał). Postanowiłem zakręcić się nad zakupem nowego prawego reflektora oczywiście też oryginalnego i wymienić oba. Nówki po lifcie w oficjalnej dystrybucji to minimum 800zł. Ta cena jest dla mnie nie do przeskoczenia. Na allegro znalazłem prawy oryginał z niewielkimi mankamentami w sklepie z częściami do Fiata/Alfy w Kobiórze za 250zł i ostatecznie tam podjadę, aby osobiście ocenić ich stan.
Jednak oprócz tego jest także dwóch sprzedawców którzy wg opisu sprzedają fabrycznie nowe, nieuszkodzone, oryginalne, europejskie lampy. Obaj mają tylko prawe lampy. Jeden ma dostępne 4szt po 180zł, a drugi jedną sztukę za 250zł. Oglądając zdjęcia nie mam się do czego doczepić patrząc na obudowy, klosze i napisy na nich (Carello, AL).
I moje pytanie do Was. Czy uważacie, że mogą to być podróby, czy jakieś regenerowane składaki? Cena jest dla mnie mocno zastanawiająca, a zakup byłby wysyłkowy. Na dzień dzisiejszy jestem skłonny je zakupić, ale może macie jakieś uwagi. Z góry dzięki.
Lampy są aktualnie u użytkowników: MAGAUTO oraz tomek-czesci1 niestety linki do aukcji tylko do skopiowania poniżej
Linki:
4szt za 180zł: allegro.pl/lampa-przod-prawa-alfa-romeo-156-lift-03-europ-i6410397425.html
1szt za 250zł: allegro.pl/lampa-alfa-romeo-156-lift-przednia-prawa-oryginal-i6483222806.html