dziwny problem po włączeniu klimy ....

• Autor wątku Autor wątku cezary156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cezary156

Guest
[156] ostatnio jak wsiadłem do Funi i włączyłem klimę na maxa, bo było duszno i okroponie, usłyszałem takie strzelanie i "pykanie" w nawiewach, jakby coś niesione powietrzem uderzało o plastik wew. nawiewu, było to głośne i słychać było ze środkowego nawiewu i tego pod szybą ........ zdarzyło mi się tak dwa razy, miał może ktoś coś podobnego?:eek:

wykręć dmuchawę i ją przeczyść!być może dostało się coś do wirnika (patyk,liść...)
dodatkowo zrób też jak radzi kolega Ducrider.

te pukanie to prawdopodobnie strzelanie plastikow w nawiewach ( szczegolnie ten pod szyba ) pod wplywem kurczenia sie od zimnego powietrza z klimy
Kilka razy juz bylo poruszane to na forum U mnie tez sie to czasem zdarza a filtr p-p mam nowiutki

te pukanie to prawdopodobnie strzelanie plastikow w nawiewach ( szczegolnie ten pod szyba ) pod wplywem kurczenia sie od zimnego powietrza z klimy

To raczej normalne, że przy różnicy temperatur plastik strzela. Plastik się nagrzewa a po włączeniu klimy następuje ochłodzenie..

też o tym myślałem, że strzela pod wpływem zmiany temperatury, filtr mam nowy, ale chyba zabiorę się za dmuchawę ...... dzięki

Kilka razy juz bylo poruszane to na forum U mnie tez sie to czasem zdarza a filtr p-p mam nowiutki

Dokładnie, podobny efekt będzie w zimie,

Amortyzatory
Powrót