kodowanie kluczyka

rafcio1233

Nowy
Auto
AR 156 1.9 jtd 2002 r
witam jesli temat sie pojawił to przepraszam . z racji tego ze lato sie zaczelo to zabralem belle nad jezioro no i bylo tak fajnie ze jeden kluczyk wpadl mi do wody ( kluczyk ktory otwieral zamykal samochod ) posiadam drugi ale ten nie zamyka i nie otwiera samochodu czy mozna jakos zakodowac ten drugi kluczyk ? Dzieki za odpowiedz :)

Kluczyk powinien Ci mimo wszystko działać jesli chodzi o otwarcie drzwi. Gorzej z immo. Kodowanie możliwe tylko z kartą kodową.

A skąd wiesz, że immo działa i się deaktywuje?
Chaos widzę...
Czyli nowy kluczyk tylko nie zamyka auta ale je odpala?
Może masz baterię wyczerpaną?
Jeśli nie bateria to trzeba sprawdzić elektronikę czy wysyła sygnał do centralki.

Jeśli masz całkiem padniętą elektronikę zamykania (w kluczyku) to sprawa wygląda tak:

1. Kupujesz identyczny,używany kluczyk działający za powiedzmy 30-50 zł
2. Wkładasz do niego kostkę immo
3. Kodujesz go do centralki auta za pomocą programu diagnostycznego i wszystko działa

Tylko, jeśli nie masz karty kodowej to musisz ją wygenerować w ASO (240 zł) lub ktoś Ci musi odczytać kod za pomocą serii magicznych działań:)
Takich magików mamy na forum ale ciężko powiedzieć kto by Ci pomógł bo nie uzupełniłeś danych...

udalo sie zakodować ten kluczyk wylaczylem akumulator na noc i wymienilem baterie . rano wlożyłem kluczyk do stacyjki akumulator podlaczylem akumulator i odpalilem silnik i wszystko gra .

udalo sie zakodować ten kluczyk wylaczylem akumulator na noc i wymienilem baterie . rano wlożyłem kluczyk do stacyjki akumulator podlaczylem akumulator i odpalilem silnik i wszystko gra .

Ty to nazywasz kodowaniem? Tam była najzwyczajniej bateria padnięta...

- - - Updated - - -

nowy sposób kodowania :)

a My gópki z laptopem i kartą kodów żyły sobie wypruwamy...:)

bateria nie byla padnieta napiecie miala dobre jak sprawdzalem miernikiem . Wazne ze dziala :D

Amortyzatory
Powrót