Niski tył

dawid221

Nowy
Auto
Były 2x 156 1.9 8v 2003r i 1.9 16v 2004r Są 2x 159 1.9 16v 190km 2007r i 1.9 8v 120km 2009r
Witam
Borykam się z problemem zbyt niskiego tyłu w alfie 156 sedan lift a wiec chodzi oto ze tył siedzie zbyt nisko przerwa miedzy kołem a nadkolem wynosi około 3-5 cm na pustym samochodzie ale jeżeli ktoś wsiądzie do tylu to tyłu już siada i jest prawie równo z kołem zmieniałem sprężyny lecz nic to nie dało przód stoi dużo wyżej niż tył .Potrzebuje podnieść i usztywnić tył bo nawet do domu jadę na około osiedla z tego względu że jest problem z przejechaniem przez próg zwalniający bo przyciera hakiem nie wspominam nawet o ciągnięciu przyczepy kempingowej.
Co w takiej sytuacji zrobić ?

Wymienic sprezyny

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

A amortyzator w ogóle jeszcze pracuje?

Wysłane z mojego SM-A500FU

Wysokosc ustala sprezyna ale jak amor nie tlumi to wtedy moze usiasc nizej na sprezynie

ale nawet jeśli nie ma już amortyzatora to wydaje mi się że wysokość jakoś drastycznie się nie zmieni .

To zrob foty auta. A moze przod masz za wysoko? Kielich amortyzatora jest caly?

A nie masz obnizanich sprezyn? Wyglada jak moj sportpack.

nie sprężyny zostały ostatnio zmienione

Podaj nr sprezyny, zobaczymy od czego jest.

Najtańsze gówno ... nie jest dobrze.

wydaje mi się że winne nie są sprężyny bo wcześniej na oryginalnych było to samo

Na oryginalnych było to samo bo były już siadnięte, a te co pokazujesz z linku to jest lipa z drutu na gwoździe. Zmień sprężyny na porządne i wrócimy wtedy do tematu.

no dobra ale zmienić na oryginalne alfy czy polecacie jakieś inne ?
Gdzie najlepiej kupić oryginalne sprężyny ?

Kup Kayabe albo Suplex'y. "Autosklep" miał Suplex'y w dobrej cenie.
Chociaż po 2-3 latach zaczynają siadać w SW, może w sedanie wytrzymają dłużej.

no dobra ale zmienić na oryginalne alfy czy polecacie jakieś inne ?
Gdzie najlepiej kupić oryginalne sprężyny ?

Ja bym Ci proponował sprężyny D&D.

Mamy do Sedana
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Sprezyna-zawieszenia-tyl-ALFA-ROMEO-147-156/20310

i do SW
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Sprezyna-zawieszenia-tyl-ALFA-156-SW-st.-typ/20050

Klient brał te drugie i zadzwonił żeby pochwalić że naprawdę jest pod wrażeniem efektu,
to się rzadko zdarza więc myślę że mogę polecić z czystym sumieniem :)

Podaj vin to zobaczymy czy do Twojego będą pasować.

Amortyzatory
Powrót