Cześć Wam,
Chce odkręcić kolektor wody w JTS nr. 60676070. Cieknie mi z lewej strony od rozrządu, chyba ta uszczelka jest do wymiany, albo nie wiem co się stało... Dostęp jest tam masakryczny, kręcił już ktoś z tym ? Jak się do tego najłatwiej dostać ?
Próbowałem na prawo i lewo, ale najchętniej bym wyrzucił zderzak z chłodnica, alternatorem i wszystko po kolei, bo dolnej śrubki to nawet nie potrafie zlokalizować...
Żeby nie zakładać nowego tematu, możecie mi od razu powiedzieć, czy w 156 to jakaś choroba fabryczna, czy tak ma, że nie widać kompletnie ile jest paliwa, pokazuje jak chce, mam 1 kreske, zatankuje 100zl, skoczy do 3 kresek, przejadę 50km i znowu 1 kreska, potem jeżdżę 300km i dupnie na sam dół i się nie dźwiga nawet o 1mm, a rezerwa się nie pali... Temperatura tak samo, ciągle między 80-110*C skacze, a na komputerze ideał 87*C... W poprzedniej alfie za wskaźnik paliwa byłem pewny do ostatniego litra, a temperatura stawała idealnie na 90 i ani prawo ani lewo nawet przy największych korkach, obrotach itd.
Może da się czujnik, zegar, pływak czy cokolwiek z 147 przełożyć do 156?