jak podłączyć uniwersalny centralny zamek
mam taki centralny zamek
1 minus czarny z masą na srobie zcy koniecznie trzeba wpiąć pod czarny kabelek z konektora starej centralki
2 plus łaczymy z plusem pomaranczowym z konektora pin 8
i mam normalnie jak pstrykne to słychać ze urzadzenie działa narazie bez blokowania i otwierania
3. kabelek biały otwieranie łacze z kabelkiem białym w konektorze 15
4 kabelek brązowy zamykanie łącze z kabelkiem w konektorze 16
5 i już wszystko powinno dziąłć u mnei nie otwiera anie nie blokuje drzwi w czym może być problem ( że nie podłaczyłem z nowej centralki minusa czarnego do konektora tylko do masy na sróbie???
CZY TO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ZE CENTRALNY ZAMEK MMI NIE DZIAŁA?
6. POŻNIEJ JAK POLUTUJE TEN KONEKTOR TO WPINAM GO DO STAREJ CENTRALI JAK BYŁ CZY KONEKTOR MAM BYĆ NIE PODŁACZONY
ZNALAZŁEM COŚ TAKIEGO
1. Na początek nie ma potrzeby demontażu starej centralki zamka (nigdy nie wiadomo kiedy się przyda).
2. Miejsce, gdzie należy podłączyć kabelki od nowej centralki znajduje się za schowkiem, który należy zdemontować.
3. Po zdjęciu schowka mamy centralę z 3 konektorami (pod poduszką powietrzną).
4. Konektor, który nas interesuje, to konektor B (18 pinów - można policzyć ilość dostępnych miejsc na kabelki).
5. Należy pamiętać, że zamki sterowane są w naszych autach masą (nie należy podpinać masy nowej centralki pod śrubki itp., często JA TU PODPIOŁEM WŁASNIE PODPIOŁEM POD SRÓBE
wszelkie problemy z elektryką, wiążą się ze źle podpiętą masą).
6. Kabelki z nowej centralki podpinamy do kabelków z konektora B (należy kable lutować, wcześniej można sprawdzić napięcia multimetrem).
Do tych kabli należy się podłączyć w konektorze B:
- PLUS 12 V - gruby kabel pomarańczowy
- MINUS masa - gruby kabel czarny
- zamek centralny - otwórz zamek - cienki kabelek biały
- zamek centralny - zamknij zamek - cienki kabelek niebieski
W tym konektorze nie ma kabelków z takim samym kolorem, więc nie będę podawał numerów pinów.
7. Można teraz przetestować, czy uruchomienie zamka z pilota działa (powinno).
- - - Updated - - -
ROBIE TAK
NIE DZIŁA DLATEGO ZE - PODŁACZAM DO SRÓBY DO MASY ZAMIAST DOLUTOWAĆ SIE DO MASY W KONEKTORZE?