Małe problemy- pytanie do znawców :)

Myotis

Nowy
Auto
Alfa 75 Twin Spark 2.0 / Alfa 156 Twin Spark 1.8 Sportpack
Witajcie,
używając na co dzień moją 156 1.8 ts zauważyłem małe problemy, co do których chiałbym Was prosić o komentarz:
1. czy wg Was jest normalne zużycie paliwa 42l benzyny na 430km? - w mieście, na krótkich dystansach, ale również na trasie poza miastem, jazda głównie spokojna z małymi momentami jazdy mniej spokojnej- to dotyczy tego dystansu 430km
2.przy szybkiej redukcji biegu na 2 drapie nawet jeśli sprzęgło mam całkowicie przyciśnięte

Co o tym sądziecie, jest to normalne, czy coś jest nie do końca ok? Jeszcze nie sprawdzałem świec, filtra powietrza i czystości układu paliwowego.

Yyy niewiem jak te silniki ale mysle ze spalanie w granicy 10 l na 100 km jest ok zwłaszcza że zaznaczyłeś że to są krotkie dystanse zwróć uwage na temperaturę wody jak go nie dogrzewasz to on na ssaniu chodzi i to normalne spalanie jak termostat bedzie niesprawny to to ssanie będzie dłużej i spalanie będzie większe ja w aveo 2014r mam doswiadczenia z trasy max 4 -5 km spalanie potrafilo byc na poziomie 14 l na 100 a na trasie 200 km spadało do 4,5 - 5 l na 100 wiec wszystko zależy od tego gdzie i jak samochód jest urzytkowany

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Wow, poniżej 10 litrów na krótkich dystansach, a Ty jeszcze marudzisz? :D Ja jak mam 11 to się zastanawiam co tak mało, a też jeżdżę, na uczelnię, niecałe 4km w jedną stronę. A w trasie ostatnio zrobiłem 8.7 litra i byłem w szoku, bo nigdy w życiu nie miałem takiego niskiego spalania.
Co do haczenia- możliwe że coś się tam coś zużyło już, ma prawo po tylu latach, u mnie też dwójka haczy, a jedynka zgrzytnie jak się za szybko ją wrzuci.

U mnie też był problem ze zgrzytem przy redukcji na 2 bieg. Okazało się że wystarczyło wyregulować linki zmiany biegów. Może też być zużyty synchronizator w skrzyni.

U mnie też był problem ze zgrzytem przy redukcji na 2 bieg. Okazało się że wystarczyło wyregulować linki zmiany biegów. Może też być zużyty synchronizator w skrzyni.

Czy wiesz jak wyregulować te linki ?

Amortyzatory
Powrót