• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

transmiter fm bluetooth xiaomi roidmi

komisarz

Nowy
Auto
156 SW 1.9 16V 150KM '05r DISTINCTIVE
Witam, jak w tytule czy użytkuje ktoś może takie coś na fabrycznym radiu (navigator)? Chodzi głównie o jakość połączenia i dziwięku oczywiście, jest sens kupować? Opinie i sugestie mile widziane

Ja mam transmiter- nie całkiem taki, jakość dźwięku fatalna, ale można słuchać mp3 na radiu.

Chodzi mi o model jak w tytule konkretnie

Ja używam tej droższej wersji z funkcją zestawu glosnomowiacego i polecam łączy się z telefonem bez problemu trzeba tylko ściągnąć aplikacje i ustawić częstotliwość i sparowac z bluetooth. Jakość dźwięku bez zarzutu tak jak z płyty dodatkowo używając nawigacji komendy słychać w głośnikach, jeśli słuchamy muzyki to automatycznie na chwilę wycisza ja. Jeśli chodzi o zestaw głośnomówiący sprawdza się przy mniejszych prędkościach lub na dobrej drodze gdy jest głośno w aucie druga osoba nas niewyraźnie słyszy. No i dla mnie duży plus że po włożeniu w gniazdo zapalniczki można zamknąć popielniczke i nic nie widać

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Ja mam ROIDMI XIAOMI 2S i polecam, jakość dźwięku lepsza niż z radia, w moim odczuciu porównywalna z cd.
Przed zakupem byłem nastawiony sceptycznie, ale akurat kolega z forum sprzedaje to w Warszawie (jest oferta w dziale Bazar), podjechałem, przetestowałem i kupiłem. Trzeba trochę podkrzywić blaszki w gnieździe zapalniczki, wsadzić transmiter, zamknąć popielniczkę i zapomnieć.:) Mam oryginalnego nawigatora.

Mikrofon podobno słaby, zestawu głośnomówiącego nie testowałem.

Właśnie, zapomniałem dodać że myślę o tej pierwszej wersji, wydaje mi sie że to jest to samo tylko w 2s dołożyli mikrofon

Ja mam ROIDMI XIAOMI 2S i polecam, jakość dźwięku lepsza niż z radia, w moim odczuciu porównywalna z cd.
Przed zakupem byłem nastawiony sceptycznie, ale akurat kolega z forum sprzedaje to w Warszawie (jest oferta w dziale Bazar), podjechałem, przetestowałem i kupiłem. Trzeba trochę podkrzywić blaszki w gnieździe zapalniczki, wsadzić transmiter, zamknąć popielniczkę i zapomnieć.:) Mam oryginalnego nawigatora.

Mikrofon podobno słaby, zestawu głośnomówiącego nie testowałem.

Panie gdzie w Warszawie kupiłeś ten wynalazek? Możesz podrzucić linka do tego tematu w bazarze?
Też się zastanawiam nad urządzeniem tego typu i troche jestem w kropce. nie wiem co lepsze ROIDMI czy Yatour?

Panie gdzie w Warszawie kupiłeś ten wynalazek? Możesz podrzucić linka do tego tematu w bazarze?
Też się zastanawiam nad urządzeniem tego typu i troche jestem w kropce. nie wiem co lepsze ROIDMI czy Yatour?
Panie, a jakie masz Pan radio?

Ma, bo jeśli fabryczy blaupunkt navigator lub connect to yatour nie pójdzie, na tych z cd lub kaseciak ponoć tak

Ma, bo jeśli fabryczy blaupunkt navigator lub connect to yatour nie pójdzie, na tych z cd lub kaseciak ponoć tak

Czyli u mnie XIAOMI powinno śmigać. Ciekawe tylko jak to działa. Dobrze byłoby spróbować.

http://www.forum.alfaholicy.org/poz...zestaw_glosnomowiacy_bluetooth_ladowarka.html
Ja wywaliłem zmieniarkę cd bo się czasami zacinała, jakość dźwięku dla mnie w zasadzie taka sama na ROIDMI. Tańsze niż YATOUR, zmieniarka cd i nowe radio, tu się nie ma nad czym zastanawiać.:)

Mam telefon xiaomi mi4c i roidmi czyli komplet prawie rok już będzie. To co trzebabyło zrobić to nagiąć blaszki w zapalniczce bo mi latało w jednym i drugim aucie i się rozłączało.

Wrażenia same pozytywne, to nie jest jakiś tani badziew tylko mocny sprzęt.
W dotyku ciężki dobrze wykonany, wsiadzasz do auta odpalasz, jak skonfigurowane wcześniej - paruje się wszystko bezdotykowo. Włanczasz odtwarzacz na telefonie i słuchasz sobie muzyki.
Ktoś dzwoni- muzyka się wycisza, porozmawiasz rozłączasz sie - muzyka wraca na głośniki.

Masz odpalone na komórce muzykę i automapę i co wtedy? muzyka gra i za każdym razem przed informacjami z nawigacji jest wyciszenie i powrót muzyki.
Troche denerwuje mnie w nocy niebieske światełko które daje roidmi ale równie dobrze można zamknąć schowek.

Michał

Faktycznie transmiter przesyła bardzo dobrej jakości dziwięk porównywalny do cd, jest mały poręczny itp, jednak jego budowa to duży minus bo nie podejdzie on pod żadną rozdzielkę gniazda zapalniczki,a ja np używam jeszcze rejestratora a gniazdo mam tylko jedno, niestety coś za coś

Będe musiał coś pokombinować:)

Amortyzatory
Powrót