Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
U mnie był delikatny problem przy ciasnych szybkich zakrętach. Tył gięło strasznie, aż tylna oś potrafiła stracić przyczepność (mam wrażenie że zew koło było zbyt obciążone). Po wymianie staba, tył przechyla się wyraźnie mniej i czuć lepszą trakcję (widocznie wewnętrzne koło jest mniej odciążone i zapewnia troche więcej przyczepności). Teoria sobie a ja mam takie właśnie odczucia.Jak mniej? chyba bardziej. Vka w ogóle nie zamiata tyłem, ryje przodem z natury związanej z fizyką i masą tego kloca nad i przed przednią osią(na ciasnych zakrętach lub zdecydowaaaaanie za szybkich mniej ciasnych) , a stabilizatory z GTA mają za zadanie trochę tą tendencję złagodzić przez szybsze uciekanie tyłu. Wedle wszelkich zasad twardszy z tyłu dodaje charakterystyki w kierunku nadsterowności - czyli "zamiatania tyłu" właśnie. Podobnie jak gorsze opony z tyłu, za duże ciśnienie z tyłu itp.
Jedyna rzecz co zauważyłem to czasami przy skręconych kołach słyszę pojedyńcze puknięcie. Takie jakby spręzyna przeskakiwała na amortyzatorze?